fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Low Budget Kerst Look

Low Budget Kerst Look

De kerst zit eraan te komen en persoonlijk vind ik dat je met kerst dan ook zeker qua make-up look mag uitpakken. Het is toch tenslotte niet voor niets feest? In dit artikel laat ik een Low Budget Kerst Look zien. Een prachtige look die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een kerstdiner. Ben jij benieuwd naar mijn Low Budget Kerst Look? Lees dan zeker verder.

Low Budget Kerst Look

De basis

De basis voor deze Low Budget Kerst look moet natuurlijk goed zijn om ervoor te zorgen dat hij de hele avond goed blijft zitten. Vandaar dat ik begin met een make-up basis, deze houdt je gezicht de gehele avond mooi mat. Daarna een foundation en een ‘stay all day’ concealer die beide worden afgepoederd met een matterende poeder. Op de oogleden breng ik een oogschaduwbasis aan om ervoor te zorgen dat de oogschaduw kleuren mooi en helder kunnen worden aangebracht. Voor de wenkbrauwen gebruik ik de Catrice Wenkbrauwset en ik zorg ervoor dat dit de hele avond goed zit met een wenkbrauwgel. 

 

Low Budget Kerst Look

Ooglook

 • Sleek Vintage Romance Eyeshadow Palette
  • Meet in Madrid op het bewegend ooglid
  • Propose in Prague als transitiekleur
 • Etos Oogschaduwpalette Smokey Black 
  • Wit als highlighter in de binnenste ooghoek
  • Zwart om de arcadeboog sterk aan te zetten
 • Essence Long Lasting Eyepencil in Black
 • Catrice Liquid Liner Waterproof 010 Don’t Leave Me
 • Maxfactor Clump Defy Mascara 

Deze ooglook is super feestelijk maar wel heel erg simpel om te maken. De matte bruine kleur uit het Sleek palette heb ik aangebracht als transitiekleur. De lichte, gouden kleur uit het Sleek palette heb ik aangebracht op het bewegend ooglid. De lichtste kleur uit het Etos Palette in de binnenste ooghoek als highlighter en de donkerste kleur om de look wat donkerder en feestelijker te maken. Vervolgens heb ik met het potlood van Essence getightlined op zowel de bovenste- als onderste waterlijn. Met de liquid liner heb ik een wing gemaakt en daarna heb ik twee lagen mascara aangebracht om de look compleet te maken. 

Low Budget Kerst Look

Bronzer/Blush/Highlighter

 • Etos Shaping & Highlighting Kit
  • Blush
  • Bronzer
 • Sleek Highlighting Palette Solstice
  • Subsolar

Zonder bronzer, blush en highlighter is deze Low Budget Kerst Look natuurlijk niet compleet. Uit het palette van Etos gebruikte ik de bronzer en de blush. Subsolar uit het Sleek Highlighting Palette Solstice heb ik stevig aangezet op de jukbeenderen en op de cupidoboog. 

Low Budget Kerst Look

Lippen

Rode lippen, het mag met kerst! Als basis bracht ik de Etos Lip Primer aan. Deze primer zorgt ervoor dat de kleur van de lipstick extra mooi tot zijn recht komt en langer blijft zitten. Om de lipstick extra longlasting te maken bracht ik een rode lipliner aan van Essence. Hier overheen bracht ik de MUA Liquid Lipstick aan. Een prachtige, feestelijke rode lipstick. Om de hele Low Budget Kerst Look te ‘setten’ bracht ik de Etos Make-Up Fixing Spray aan. 

Low Budget Kerst Look

Low Budget Kerst Look

Low Budget Kerst Look

Low Budget Kerst Look

Dit was mijn Low Budget Kerst Look. Bij deze look heb ik voornamelijk producten gebruikt die mega betaalbaar zijn en makkelijk verkrijgbaar. Zo is deze look dus enorm laagdrempelig en voor iedereen goed te realiseren. De kleuren zijn vooral goud met zwart en rood, typisch kerst als je het mij vraagt. De look is feestelijk en lekker glowy en dus perfect voor bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner.

Dit was mijn low budget kerst look. Heb jij al enig idee wat je gaat dragen deze kerst? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

16 Reacties

 1. Lotte
  22 december 2016 / 10:01

  Ah ik ben echt al een hele tijd opzoek naar die primer van Essence, heb je die gekocht of had je die al in je stash?

 2. 21 december 2016 / 13:16

  Meid, wat een prachtige look heb je gemaakt! Ik ben inmiddels ook druk bezig om een kerstlook te maken. Vanavond heb ik een Kerstviering op het werk in de planning staan, evenals morgenavond. En dan nog de kerstdagen en oud&nieuw…Kortom, genoeg feestdagen om een mooie look te dragen 🙂

 3. 20 december 2016 / 21:12

  Wat een gave look! Wauw! Die mascara ziet er ook gaaf uit!

 4. 20 december 2016 / 20:59

  Wat een mooie en elegante look heb je gemaakt! Heel chique and classy!. I love it! En dat ook voor die mooie budgetprijs. Echt goed gedaan

 5. 20 december 2016 / 20:08

  Prachtige look heb je gemaakt. Het palette van Sleek is mooi zeg!
  Ik ga eigenlijk doen wat ik altijd op heb, maar dan wel met rode lipstick.

 6. 20 december 2016 / 16:05

  Mooi! Ik doe eigenlijk nooit iets anders met mijn make-up , maar misschien moet ik iets glinsterends kopen!

 7. 20 december 2016 / 14:26

  Wat een super mooie look, staat je erg goed 🙂 Leuke choker ook!

 8. 20 december 2016 / 12:00

  wat zie je er weer prachtig uit! en die choker is ook awesome liefs

 9. 20 december 2016 / 10:31

  Hele mooie look en ik vind de choker die je omhebt ook super gaaf <3

 10. 20 december 2016 / 10:18

  Prachtige look! Love the lipstick <3

 11. 20 december 2016 / 09:38

  Wat een prachtige look, je bent echt een beauty!

 12. 20 december 2016 / 09:33

  Mooie ooglook!

 13. 20 december 2016 / 07:24

  Hele fijne look! Ook dat die zo budget is 🙂

 14. 20 december 2016 / 06:12

  Fijne look! Lekker budget producten allemaal, zo zie je maar dat je daar ook een erg mooie, feestelijke look mee kunt maken.