fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Oogschaduwbasis.. ik kan niet zonder als ik een ooglook maak. Voorheen gebruikte ik altijd de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base. Deze ging op en toen ik een nieuwe wilde halen bij Kruidvat zag ik de ‘brightening’ versie. Ik besloot deze Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base mee te nemen om te kijken of deze nog fijner is dan de ‘normale’ variant. Of dit zo is lees je uiteraard in dit artikel.

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

De verpakking van de ‘normale’ en de ‘brightening’ versie zijn nagenoeg hetzelfde. Even groot, rechthoekig en een sponsapplicator. De normale versie heeft echter een soort nudekleur in combinatie met zwart en de brightening versie is wit in combinatie met zwart. Persoonlijk vind ik het erg mooi als producten er super strak en clean uitzien dus ik vind de brightening versie net ietsjes mooier qua vormgeving.

Dit is wat Catrice zelf zegt over deze Eyeshadow Base: De Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base sluit zich aan bij de Prime And Fine collectie. De romig-witte textuur wordt aangebracht over het gehele oog met behulp van een flock-applicator om de kleur van elke oogschaduw die hierna is aangebracht te intensiveren. Voor heldere kleuren en verlengde langhoudendheid.

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Hier zie je een swatch op mijn handen. Wow, echt heel wit! Ik had heel eerlijk verwacht dat het toch wel lichtelijk doorzichtig zou zijn maar dat is echt niet het geval. Het is echt een witte oogschaduwbasis. De structuur is inderdaad erg romig en de oogschaduwbasis laat zich makkelijk egaal verdelen. Ik ben benieuwd!

Ingrediëntenlijst:
ISODODECANE, TALC, TRIETHYLHEXANOIN, CYCLOPENTASILOXANE, MICA, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), SORBITAN SESQUIOLEATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYETHYLENE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, KAOLIN, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PHENOXYETHANOL, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Swatches

Op de foto hierboven zie je op de bovenste rij 3 swatches op mijn arm zonder de oogschaduwbasis. Ik heb hiervoor expres het Etos Go Chaotic Eyeshadow Palette gebruikt met lekkere felle kleuren. Op de onderste rij 3 swatches op mijn arm met daaronder de Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base. Wauw, zie je dat verschil? De oogschaduw is inderdaad een stuk intenser met de basis van Catrice eronder. Als je goed kijkt zie je nog wel een lichte witte waas onder de kleuren.

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Natuurlijk heb ik deze oogschaduwbasis uitgebreid getest. Ik maakte een ooglook met de basis eronder. De bovenste twee foto’s zijn gemaakt om 08:30 uur. De onderste twee foto’s zijn gemaakt om 18:30. De ooglook heeft er hier dus 10 uur op gezeten. Not bad right? 

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base

Conclusie

Ik was al te spreken over de normale versie, maar ook deze Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base is super fijn. Ik heb het idee dat hij de oogschaduws nog intenser maakt en dat hij je look echt helder maakt. Normaal gebruikte ik bij heftige looks altijd de NYX Jumbo Pencil in Milk als basis maar ik kan nu ook zeker uit de voeten met deze basis van Catrice. Je moet de basis wel goed uitsmeren om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag rondloopt met een witte waas.

De Catrice Prime and Fine Brightening Eyeshadow Base bevat 5ml.,kost € 3,59 en is te koop bij de drogisterijen.

Gebruik jij altijd een oogschaduwbasis onder een ooglook? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

20 Reacties

 1. 15 augustus 2016 / 23:08

  Fijne review, gebruik nu de variant van Urban Decay. Ben er super blij mee, geeft een mooie glans maar het is flink aan de prijs. 23 euro voor een tube…. Volgende keer de Catrice versie uitrpoberen

 2. 15 augustus 2016 / 21:39

  Wat leuk om te lezen dat je hier zo enthousiast over bent! De kleuren zijn veel intenser als je deze primer gebruikt.

 3. 15 augustus 2016 / 20:42

  Hij lijkt me fijn! Deze moet ik ook maar eens proberen!

 4. 15 augustus 2016 / 19:27

  Ik schrok even van die witte kleur, maar hij lijkt me heel fijn werken!

 5. 15 augustus 2016 / 18:29

  Wat een goed product! Ik had stiekem gehoord dat de kleuren nog wat intenser werden, maar ik ben zeker enthousiast over de houdbaarheid. Ik heb zelf de gezichtsprimer. Die vind ik ook fijn.

 6. 15 augustus 2016 / 12:53

  Wow klinkt echt als een aanrader! En voor die prijs ga ik hem zeker een keer proberen! Liefs

 7. 15 augustus 2016 / 12:32

  Wauw het eindresultaat mag er zeker zijn, zeker voor die prijs! Ik ga deze zeker een keer proberen, lijkt me inderdaad een goede vervanging voor NYX Milk!

 8. 15 augustus 2016 / 11:11

  Klinkt niet verkeerd. Ik heb de ‘normale’ maar deze is bijna op. Deze ga ik eens proberen binnenkort, na mijn back up

 9. 15 augustus 2016 / 10:56

  Ik heb ze ook beide en ben er zeer tevreden over. Met de swatch op je arm is het echt super goed te zien zeg! Wow!

 10. 15 augustus 2016 / 10:42

  Yup, ik gebruik ook altijd een basis onder mijn ooglook. Namelijk de andere variant van Catrice 😉 Om eerlijk te zijn, had niet verwacht dat deze zo wit zou zijn. Fijn om te zien en te lezen dat het pigment van een oogschaduw sterker is dan wanneer je geen primer gebruikt. Toppertje!

 11. 15 augustus 2016 / 10:40

  Ik heb hem onlangs ook gekocht en gereviewd. Echt een heel fijn product!

 12. 15 augustus 2016 / 10:26

  Klinkt niet verkeerd toch hou ik echt van mijn paint pot van MAC

 13. 15 augustus 2016 / 10:22

  Wat een fijne review weer! Deze lijkt mij erg fijn.. Ik ga hem zeker eens uitproberen!

 14. 15 augustus 2016 / 09:55

  Ik schrok ook even hoe wit het was! Maar goed om te horen dat het goed werkt en ook langhoudend is! Het zit niet in de crease en dat is altijd een probleem voor mij. Ik gebruik nu zelf de Too Faced Eyeshadow Primer maar deze zal ik zeker onthouden als drugstore item (:

 15. 15 augustus 2016 / 09:11

  Zo, hij maakt de oogschaduws inderdaad véél intenser! Ik ben nog een oogschaduwbasis nodig dus deze budgettopper ga ik zeker kopen!
  Liefs,
  Elles

 16. 15 augustus 2016 / 09:11

  Die wil ik wel eens proberen! Een witte basis werkt vooral bij een huid met een tintje echt super fijn 😀

 17. 15 augustus 2016 / 08:51

  Ik vind vooral het effect op de arm swatches erg duidelijk!

 18. 15 augustus 2016 / 06:45

  Wow, ik had ook niet verwacht dat deze basis zo wit zou zijn! De look is goed blijven zitten zeg, klinkt echt als een aanrader :-)!