fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Vandaag review ik de nieuwste foundation van Catrice, namelijk de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation. Laat deze foundation mij koud of laat hij juist mijn hartje sneller kloppen? Je leest het in deze uitgebreide review!

IMG_8276

IMG_8277

Catrice belooft een foundation die pigmentvlekjes verminderd en onzuiverheden goed bedekt. Het is een foundation met SPF25 en hij zorgt voor een egale, matte teint. In totaal komt Catrice met 4 kleuren, namelijk:

 • 005 – Even Ivory
 • 010 – Even Vanilla
 • 020 – Beige Rosé
 • 030 – Even Sand 

De foundation ziet er ontzettend luxe uit. Hij zit in een mat glazen flacon en heeft een pompje. Vooral dat pompje vind ik altijd een heel groot pluspunt bij foundation. Het werkt makkelijk en hygiënisch en meestal heb ik aan één pompje voldoende.

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Op de achterkant van de flacon staat een hoop tekst in verschillende talen, maar geen ingrediëntenlijst. Deze vind je namelijk op de dop onder de streepjescode. Een beetje verstopt, zeker als je in de winkel toch wel graag wilt weten wat voor ingrediënten deze foundation bevat. Tip: Wees niet bang, je kunt hem (ook in de winkel) gewoon opentrekken. Na het openen kun je het stickertje namelijk weer prima terugplakken, je ziet hier niets van!

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

De kleur die ik heb, 030 Even Sand, is de donkerste uit de hele reeks. Zoals je hier ziet is hij echt helemaal niet zo donker. Dat betekent dat de drie andere kleuren nog een stuk lichter zijn. Wellicht een goede uitkomt dat er eindelijk een budget foundation is met een hele lichte kleur! 030 Even Sand heeft een gelige ondertoon en zo te zien op mijn hand gaat hij goed bij mijn gezicht matchen. Tijd om hem aan te brengen!

IMG_8289

Op de eerste foto zie je mijn gezicht zonder foundation. Op de middelste foto hoe ik mijn foundation altijd aanbreng. Ik pomp één pompje op de rug van mijn hand en dan breng ik met één vinger stippen aan op mijn gezicht. Op de derde foto zie je de foundation ingeblend met mijn foundationkwast van BE Cosmetics.

Nu heb ik zelf geen onzuiverheden en rode plekjes in mijn gezicht, dus of de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation die goed bedekt, dat durf ik niet te zeggen. Catrice zegt dat hij matt is, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Afpoederen is toch wel echt nodig, aangezien hij anders snel gaat glimmen en glijden en dat is natuurlijk niet wat we willen!

IMG_8283

Ik ben best te spreken over de foundation van Catrice. Hij ruikt ten eerste ontzettend lekker, echt alsof je een verzorgende crème aanbrengt. Daarnaast heb je aan één pompje genoeg want betekent dat hij erg zuinig is in gebruik. Hij blend fijn en de dekking is voor mij prima.

Als ik één puntje van kritiek mag geven, dan zijn het toch de kleuren. Catrice komt nu met 4 vrij lichte kleuren. Super fijn natuurlijk voor de lichte huidjes, maar dan grijpen de wat donkerdere huidjes weer mis. Ik vind eigenlijk gewoon dat iedere foundation lijn minimaal 8 kleuren moet hebben… Moet te doen zijn toch? Of is het teveel gevraagd?
Even Sand vind ik namelijk toch net een tikkeltje te oranje uitpakken op mijn gezicht. Dat terwijl ik in het Kruidvat toch echt heel goed gekeken had welke kleur het beste bij mij zou staan. Hmm, blijft lastig! De perfecte budget foundation vinden. Ik reviewde eerder de Catrice All Matt Plus Foundation in de kleur 020 Nude Beige en die kleur vind ik dan toch net wat beter bij mijn gezicht kleuren.

De Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation kost €7,59 en bevat 30 ml. Hij is te koop bij drogisterijen zoals Het Kruidvat en Trekpleister. 

Gebruik jij dagelijks een foundation? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

18 Reacties

 1. Maxime Bouman
  2 november 2015 / 10:42

  Ik heb deze foundation ook in deze kleur en ik poeder hem niet af. Vind het altijd grappig hoe meningen kunnen verschillen haha. Ik vind hem heel erg fijn. Hoop dat die in het vaste assortiment blijft.

 2. 27 oktober 2015 / 09:41

  Ik heb deze foundation zelf ook en ben er heel erg over te spreken πŸ™‚ met mijn lichte huidje zijn deze kleuren perfect!

  Liefs! X

 3. 25 oktober 2015 / 15:54

  Hij klinkt fijn! Ik vind hem nog wel ietsje geel, maar misschien ligt dat aan mij πŸ™‚ xx

 4. 25 oktober 2015 / 10:52

  Goede review! Ik heb nu een natuurlijk foundation en sindsdien gebruik ik eigenlijk niet meer anders. Maar vroeger gebruikte ik altijd Catrice πŸ™‚

 5. 24 oktober 2015 / 18:14

  Jammer dat het assortiment maar uit vier kleuren bestaat. Misschien zullen ze dit nog uitbreiden?

  Ik ben benieuwd deze foundation goed dekt want ik heb wel met roodheid en onzuiverheden te maken πŸ™

  Fijne review!

  • Lindsey Beljaars
   26 oktober 2015 / 10:33

   Ja, vond het ook een beetje jammer. Zeker aangezien het alle 4 hele lichte kleuren zijn. Of hij echt roodheden dekt, durf ik niet te zeggen. Heb hier zelf weinig last van dus dat kan ik niet testen helaas. X

 6. 23 oktober 2015 / 22:00

  Klinkt als een fijne foundation, het resultaat is erg mooi πŸ™‚
  Maar eerlijk? Jij hebt geen foundation nodig zo mooi egaal huidje dat jij hebt, mag je trots op zijn πŸ™‚
  X

  • Lindsey Beljaars
   26 oktober 2015 / 10:33

   Lief, dankjewel Saraya! Vind het zelf ook niet altijd nodig hoor, wel vind ik het bij looks waarbij ik echt contour/blush/bronzer etc. draag mooier als de basis egaal is! X

 7. 23 oktober 2015 / 19:08

  Ik vind de foundation erg mooi bij je staan. En je hebt een prachtige huid!

  • Lindsey Beljaars
   26 oktober 2015 / 10:33

   Lief, dankjewel! Xx

 8. 23 oktober 2015 / 16:52

  ja, ik zie dat deze iets te oranje voor je is, ik heb deze ook en bij mij is dat ook haha! hij ruikt inderdaad heerlijk maar jammer vind ik wel dat je hem nog moet afpoederen zoals jij ook al zegt!

  • Lindsey Beljaars
   26 oktober 2015 / 10:36

   Ja inderdaad, erg jammer! Afpoederen is ook echt een must. Als hij echt goed bij je huid kleurt, is het wel een prima foundation.

 9. 23 oktober 2015 / 13:22

  Fijne review! Grappig om te zien dat ze maar 4 kleuren uitbrengen inderdaad. Hoewel er voor mijn bleke huidje misschien wel een goede kleur bij zit. Ik heb nu ook de Catrice All Matt Plus en die bevalt eigenlijk ook wel prima. Ik ben wel benieuwd naar de geur van deze. Binnenkort maar even uitproberen in de winkel!

 10. 23 oktober 2015 / 10:23

  Wat vervelend dat die een beetje oranje uitpakt op je huid, ondanks dat lijkt het me wel een fijne foundation.

  • Lindsey Beljaars
   26 oktober 2015 / 10:36

   Als hij goed bij je huid kleurt is het inderdaad een prima foundation x

 11. 23 oktober 2015 / 06:32

  Deze is best fijn! Ik heb zelf even vanilla! Die past eigenlijk perfect bij mijn huid!

 12. 23 oktober 2015 / 06:25

  Gek dat ze alleen maar lichte kleuren hebben. Klinkt als een prima product.