fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Mijn Top 5 Zomerparfums

Mijn Top 5 Zomerparfums

Summer almost arrived! Op 21 juni is het zover, de zomer begint officieel. En ja, ik ben er enorm aan toe! Komt maar op met dat zonnetje, slippertjes, zonnebrillen, topjes en terrasjes. In ieder seizoen draag ik andere geuren en in dit artikel laat ik je Mijn Top 5 Zomerparfums zien. Kijk je mee?

Mijn Top 5 Zomerparfums

Guess 1981 Eau de Toilette

Dit is de nieuwste geur van Guess en ik vind hem heerlijk! Dat is uiteraard geen verrassing want anders had deze geur niet in dit rijtje gestaan. Guess 1981 Eau de Toilette is een hele warme en bloemige geur die toch fris is. Door de frisheid is het wel echt een typische lente/zomergeur! Ga hem zeker eens ruiken als je in de buurt van een parfumerie bent.

 • Topnoten: poederig viooltje en een warm, houtachtige ambrette
 • Hartnoten: zachte, opwindende jasmijnblaadjes, zoetsappige peer en romig sandelhout
 • Basisnoten: aards cederhout, bedwelmend amber en huideigen musk

Mijn Top 5 Zomerparfums

Calvin Klein Eternity Summer

Summer met Calvin Klein! Bij dit parfum vind ik echt de geur alleen al fantastisch. Deze is geïnspireerd op de woestijn met gele zandduinen en een strak blauwe lucht. Een prachtig ombre-effect maakt deze Eternity Summer Calvin Klein for Women enorm chique. Naast de verpakking is de geur ook echt heerlijk, ik ben er weg van. Oh en de mannenvariant is trouwens ook echt een aanrader!

 • Topnoten: steranijs, bergamot, woestijnroos
 • Hartnoten: osmanthus, waterakkoord, saffraan
 • Basisnoten:  olibanum, sandelhout, huidmusk

Mijn Top 5 Zomerparfums

L’Occitane Terre de Lumière

Dit is de meest warme en bloemige geur van de vijf. L’Occitane nam golden hour in de Provence als inspiratiebron en daaruit kwam deze heerlijke L’Occitane Terre de Lumière parfum. De flacon vind ik fantastisch en perfect passen bij het thema en de geur. Het is echt een geur die je draagt tijdens golden hour. Als ze zon onder gaat, iedereen in de zomer wat warmers aantrekt en geniet rondom een kampvuurtje. Dat gevoel krijg je echt!

 • Topnoten: Bergamot, Ambrette, Roze Peper
 • Hartnoten: Lavendelhoning
 • Basisnoten: Acaciabloemen, bittere amandelessence, tonkaboon, witte muskus

Mijn Top 5 Zomerparfums

Jil Sander SUNPOP Green Fusion

Alweer zo’n fantastische zomergeur! Dit is wel echt een super frisse, jeugdige, typsiche zomergeur. Ik kan dit persoonlijk altijd zeer waarderen en vind zoiets lekker als je in de zomer in de middag lekker naar het terrasje gaat of naar een festival bijvoorbeeld. Voor de afwisseling draag ik deze Jil Sander SUNPOP Green Fusion dan ook erg graag. Jil Sander noemt deze geur: ‘cool als een ijslolly!’ 

 • Topnoten: vijgenblad en groene sinaasappel
 • Hartnoten: jasmijn en zout water
 • Basisnoten: musk en eigentijdse houtnoten

Mijn Top 5 Zomerparfums

DAVIDOFF Cool Water PACIFIC Summer Editions

Dit is echt een heerlijke fris en fruitig parfum. Je voelt je hierdoor gewoon zelf ook echt lekker fris! In de topnoten ruik je vooral de meloen (love it!) die vervolgens al snel wat bloemiger en warmer wordt door de basis- en hartnoten. Deze DAVIDOFF Cool Water Pacific Summer Edition for Women is echt een aanrader!

 • Topnoten: meloen, ananas en mint
 • Basisnoten: lelietjes-van-dalen
 • Hartnoten: iriswortel

Mijn Top 5 Zomerparfums

Mijn Top 5 Zomerparfums

Yes! Dit is absoluut Mijn Top 5 Zomerparfums! Nu heb ik nog veel meer andere parfums en uiteraard zal ik deze tussendoor ook weleens opspuiten maar dit is toch wel op dit moment mijn ultieme top 5 zomerparfums. Meer informatie over de geuren, zoals de verkoopplaats en prijs, kun je vinden in de uitgebreide reviews die ik bij iedere parfum heb gelinkt!

Heb jij al een ‘go-to’ parfum voor de lente/zomer? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

15 Reacties

 1. 13 juni 2017 / 10:22

  Grappig om te zien dat geuren zo verschillen. Ik gebruik eigenlijk geen één van de parfums die jij op je lijstje hebt staan. Davidoff Cool Water gebruikte ik een tijd geleden wel, maar vind ik iets te snel vervliegen. Annayeke is mijn nieuwe favoriete parfum merk. Wat een heerlijke en aparte geuren hebben ze.

 2. 12 juni 2017 / 14:59

  Eternity is idd een topparfum!

 3. 11 juni 2017 / 19:53

  Ze lijken me allemaal erg lekker!

 4. 11 juni 2017 / 16:47

  Ik heb zoveel verschillende parfums die ik lekker vind in de zomer. Draag nu vaak ‘Heat’ van Beyonce! Dat geurtje heb ik denk ik al wel vier jaar en hij blijft heerlijk! 🙂

 5. 10 juni 2017 / 21:53

  Die Calvin Klein lijkt me heel lekker! Ik heb nu ook een variant van Eternity, volgens mij Night. Die was limited 🙂

 6. 10 juni 2017 / 08:37

  Ik heb eigenlijk maar een paar parfums 😮 maar vind het wel leuk om te zien wat er in de smaak valt 😀

 7. 9 juni 2017 / 20:22

  Hey, ons lijstje lijkt behoorlijk op elkaar haha. Mijn top vijf komt binnenkort online en je kan al raden welke we hetzelfde hebben denk ik hihi

 8. 9 juni 2017 / 19:49

  Lijken me allemaal wel lekker, helaas niet dierproefvrij

 9. 9 juni 2017 / 11:13

  Die van Jil Sander klinkt lekker zomers! Het flesje is ook zo vrolijk!

 10. 9 juni 2017 / 10:56

  Heerlijke geurtjes! Ze zien er allemaal ook zomers uit 🙂

 11. Varenka
  9 juni 2017 / 10:08

  Wat een heerlijje geuren
  Ik kan nooit kiezen welke geur ik op ga doen haha…kleding heb ik zo uitgezocht maar mn parfum of the day , daar zit de meeste tijd in

 12. 9 juni 2017 / 10:04

  Ik hou normaal gezien niet van bloemengeurtjes, maar die van Guess en L’Occitane klinken erg lekker!

 13. 9 juni 2017 / 08:30

  Zoveel lekkere geurtjes! Ik wil ze allemaal ruiken haha.

 14. 9 juni 2017 / 06:33

  Terre de Lumiere is inderdaad een heerlijke geur voor nu. Verder vind ik An’na van Annayake een heerlijke geur.