fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

Wat is collageen?

Wat is collageen?

Collageen, je hebt dit woord ongetwijfeld heel vaak voorbij horen komen. Bijvoorbeeld in reclames of op verpakkingen van verzorgingsproducten. Maar, heb je je weleens afgevraagd, wat is het nou eigenlijk? Nou ik absoluut wel! Ik ben hier wat onderzoek naar gaan doen. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: ‘Wat is collageen?’ Mocht jij hier ook benieuwd naar zijn, lees dan zeker mee!

Wat doet collageen in het lichaam?

Het schijnt zo te zijn dat wij, vanaf ongeveer 25 jaar, steeds minder collageen aanmaken. Vanaf onze 50ste is dit zelfs bijna nul. Maar wat doet collageen in het lichaam? Collageen is een eiwit en zelfs een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het geeft o.a. structuur en elasticiteit aan onze huid en haar en ook onze botten, gewrichten en spieren hebben het nodig. Hoe minder je lichaam ervan aanmaakt, hoe sneller rimpels en bijvoorbeeld cellulitis zichtbaar worden.

In poedervorm

Nu is het natuurlijk zo dat dit proces niet te stoppen is. Het hoort bij het leven en met het ouder worden komen de rimpels nu eenmaal vanzelf. Ik vind dit persoonlijk helemaal niet erg en vind rimpels eigenlijk altijd juist wel wat hebben. Maar het proces kan wel worden vertraagd door je lichaam een klein beetje te helpen. Bijvoorbeeld door extra collageen in te nemen in poedervorm. Tegelijkertijd met jouw dagelijkse voedingsinname. Op Femmio.nl las ik een mooi artikel waarin de 5 beste Collageen Poeders van 2022 op een rijtje worden gezet. Mocht jij dus jouw lichaam een handje willen helpen en ben je geïnteresseerd in deze poeders? Lees dan zeker dit artikel.

Op een natuurlijke manier aanmaken

Daarnaast kun je je lichaam zelf ook nog een handje helpen. Door ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk in staat is en blijft om collageen op een natuurlijke manier aan te maken. Je doet dit door bijvoorbeeld gezond en gevarieerd te eten. Kies voor voedingsmiddelen met weinig suiker en een hoog vitamine C gehalte. Vitamine C is namelijk essentieel voor een gezonde productie van collageen. Probeer daarnaast de zon zoveel mogelijk te vermijden of in ieder geval goed te smeren met SPF, rook niet en probeer alcohol ook vaker te laten staan.

Lees ook –> Zonnebrand – alles wat je moet weten

Ik ben heel erg benieuwd. Wist jij dit allemaal al voordat je begon aan dit artikel? Ik hoor het graag van je in de reacties! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: