fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Essence Call Me Queen Mascara

Half februari ontving ik in mijn mailbox de essence lente/zomer update 2024. Dit is een persbericht waar alle nieuwe producten van Essence instaan. Zo’n twee weken later kwam de pakketbezorger met een pakketje met hierin een greep uit het nieuwe assortiment. Eerlijk is eerlijk, het is altijd een feestje om deze update te ontvangen. Een item waar ik direct onwijs nieuwsgierig naar was, is de Essence Call Me Queen Mascara. Ik ben namelijk een groot fan van de mascara’s van Essence. Sterker nog, de Essence Lash Princess is een van mijn favoriete mascara’s en echt een budgettopper. In dit artikel ga ik je alles vertellen over de nieuwe Call Me Queen mascara van Essence. Ben jij benieuwd? Lees dan zeker met mij mee.

Essence Call Me Queen dramatic false lash effect mascara

We kennen de Lash Princess mascara van Essence, denk ik, allemaal wel. Van Princess durft Essence nu het assortiment te updaten naar deze Queen variant. Dat belooft natuurlijk heel veel goeds. Met deze mascara belooft Essence een dramatisch volumegevend en verlengend kunstwimpereffect. De formule belooft makkelijk op te bouwen te zijn. Het borsteltje belooft elk haartje te bereiken voor een precieze applicatie. Sounds good! 

De vormgeving heeft ook zeker wat weg van de Lash Princess mascara. Net als deze mascara heeft de Essence Call Me Queen Mascara een huls met ronde vormen. Duidelijk geïnspireerd op het vrouwelijke zandloperfiguur. De huls heeft een kleurencombinatie van roze met paars met geometrische vormen. De dop is zwart met een kroon op de dop. Hierin komt de ‘Queen’ weer mooi terug in het design. Het is een leuke vormgeving en past perfect bij Essence als merk.

Het borsteltje is vrij klein en kort. Het is dus een elastomeer borstel, oftewel een rubberen borsteltje met tandjes. Zoals jullie inmiddels wel weten hebben deze borsteltjes niet echt mijn voorkeur. Op mijn wimpers werken langwerpige borsteltjes met haartjes veel beter.

Mascara review

Dit blijkt ook bij de applicatie van de mascara. Ik vind het borsteltje vrij hard en stekelig waardoor ik het aanbrengen van de mascara niet comfortabel vind. Daarnaast vind ik hem in gebruik ook niet fijn.

Op de eerste foto zie je mijn wimpers zonder mascara. De middelste foto’s laten mijn wimpers zien met één laagje mascara op de bovenste wimpers. Op de onderste foto’s zie je mijn wimpers met twee laagjes mascara op de bovenste wimpers en één laagje op mijn onderste wimpers.

Nou, het resultaat valt me echt niet tegen! Het is niet verbluffend en ik zou het zeker geen ‘kunstwimpereffect’ noemen. Het is een mooie mascara voor een everyday look. Maar, het kostte me wel moeite en het duurde dan ook even voordat het er netjes op zat. Zoals aangegeven vind ik het borsteltje gewoon niet fijn in gebruik en had ik wel meer volume verwacht. Verder separeert de mascara mijn wimpers wel mooi en blijft hij gedurende de dag ook goed zitten. Helaas geeft hij mij geen wauw effect en kan hij, als je het mij vraagt, zeker niet tippen aan de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara.

Deze Essence Call Me Queen Mascara kost € 3,99 in de drogisterijen. 

Welke mascara gebruik jij op dit moment?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: