fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Mijn middelbare schoolcarrière

Mijn middelbare schoolcarrière

Als er op dit moment iets in het nieuws is dan zijn het de scholen wel. Door alle maatregelen is het voornamelijk lessen krijgen via zoom en jeetje, wat lijkt mij dat lastig. Gelukkig werd op dinsdag 23 februari tijdens de persconferentie verteld dat er wat versoepelingen zijn en dat hierbij ook de middelbare scholen weer open kunnen. Leerlingen kunnen 1,5 dag per week naar school en dat is natuurlijk beter dan niets. Dit nieuws bracht mij op het idee om jullie eens wat meer te vertellen over mijn middelbare schoolcarrière. Ben je hier benieuwd naar? Lees gezellig mee!

HAVO, VWO of Gymnasium?

Ik scoorde goed op mijn Cito Toets in groep 8 op de basisschool. Als ik het mij goed herinner haalde ik een score van 549. Ik weet nog goed dat ik als een gek door die toetsen heen ging omdat ik het 1. best makkelijk vond en 2. zoveel mogelijk tijd wilde hebben om te tekenen. Eenmaal klaar met de citotoets moesten wij namelijk altijd blijven zitten totdat iedereen klaar was. Hoe sneller ik klaar was, hoe meer tijd ik had om te tekenen! Slim? Wellicht niet maar gelukkig hebben mijn resultaten van de toets er weinig onder geleden.

Eén ding wist ik hiernaast zeker, het gymnasium, dat was niets voor mij. Die school vond ik sowieso al te ver fietsen en al mijn vrienden en vriendinnen gingen naar een andere middelbare school waar ik de keuze had uit HAVO of VWO. Uiteindelijk begon ik in de brugklas in een HAVO/VWO klas en stroomde ik in de tweede klas door naar VWO. Dit ging mij goed af en ik ging door naar VWO 3. Aan het einde van VWO 3 begon ik te twijfelen of ik nog wel langer op het VWO niveau wilde leren. Een VWO leerweg duurt natuurlijk 6 jaar en een HAVO leerweg duurt 5 jaar. Ik besloot dat ik geen universitaire studie wilde doen en ik vond het eigenlijk wel lekker om een jaartje eerder klaar te zijn.

Van VWO3 naar HAVO4

Zo gezegd, zo gedaan. Van VWO 3 stroomde ik door naar HAVO 4. Hier moest ik direct een vakkenpakket kiezen en ik koos voor C&M. Uiteraard beter bekent als het pretpakket. Maar hierin zaten alle vakken die ik super interessant vond en waar ik ook echt goed in was. Zo heb ik altijd al een talenknobbel gehad en vond ik lessen zoals (kunst)geschiedenis en aardrijkskunde ongelofelijk leuk en interessant!

Wiskunde bijles

Vakken waar teveel cijfers in voorkwamen zorgde bij mij al snel voor enorm veel vraagtekens. Zo waren Wiskunde, Natuurkunde en Economie gewoon echt niet voor mij weggelegd. Een tijd heb ik wiskunde A gehad en om hier nog enigszins een voldoende voor te halen heb ik zelfs bijles nodig gehad. Uiteindelijk ben ik wel heel erg blij geweest met deze bijles wiskunde maar jeetje, wat vond ik het moeilijk. Ik heb hier zo mee gestruggled! Wiskunde A was voor mij al lastig en ik kon er echt met mijn verstand niet bij dat sommige het makkelijk vonden en zelfs Wiskunde B kozen. Hoe dan? Haha!

Uiteindelijk ben ik van HAVO4 netjes naar HAVO5 gedaan en is mijn examenjaar ook heel erg goed gegaan. Voor vakken zoals Engels, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Duits had ik echt hele hoge cijfers. Volgens mij allemaal een 8 of zelfs daarboven. En de rest waren gelukkig gewoon voldoende (lees een 6 of een 7) waardoor ik netjes binnen 5 jaar mijn HAVO diploma heb gehaald.

Na mijn middelbare schoolcarrière ben ik de opleiding Vrijetijdsmanagement begonnen aan de NHTV in Breda (nu beter bekend als de BUAS, oftewel de Breda University of Applied Sciences). Wil jij weten hoe dit is afgelopen? Lees dan het artikel ‘Het eind is gelukkig in zicht’.

Dit was alles over mijn middelbare schoolcarrière. Welk vak vind/vond jij moeilijk op de middelbare school?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen: