fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Het eind is gelukkig in zicht

1 April, was het maar zover. In mijn hoofd ben ik namelijk ongelofelijk bezig met deze deadline. Waarom? Om eigenlijk een aantal redenen. Over één van deze redenen ga ik het vandaag hebben. Gewoon omdat ik ongelofelijk de behoefte had om het van me af te schrijven. Het eind is gelukkig in zicht. Welk eind? Lees met me mee!

Het eind is gelukkig in zicht

4 jaar geleden, oftewel september 2013, ik startte de opleiding HBO Communicatie. Niet voltijd, maar deeltijd aan de Avans Hogeschool te Breda. Ik vond het super spannend maar tegelijkertijd had ik er ook ongelofelijk veel zin in. Ik zal je eerst wat meer vertellen over mijn ‘schoolachtergrond’.

Op de Middelbare School heb ik eerst 3 jaar VWO gevolgd. Omdat ik er destijds al snel uit was dat ik geen Universitaire Studie wilde volgen koos ik ervoor om door te stromen in HAVO 4. Dit zorgde er namelijk voor dat ik in 5 jaar klaar was op de Middelbare School in plaats van in 6 jaar en dat klonk mij toen als muziek in de oren. Dan ineens zit je in HAVO 4 en moet je een keuze maken voor een studieprofiel. Ik koos voor de vakken die ik leuk vond en waar ik goed in was, het profiel werd C&M. Ik ben slecht in vakken met cijfers en dus wiskunde, economie en M&O waren gewoonweg niet zo voor mij weggelegd. Daarentegen blonk ik uit in geschiedenis en aardrijkskunde en heb ik ergens gelukkig ook een flinke talenknobbel!

Ik haalde mijn HAVO 5 vrij gemakkelijk en slaagde voor mijn diploma met een hele mooie cijferlijst. Alleen, dat betekende wel dat ik een keuze moest gaan maken voor een HBO studie. Jezus, dat vond ik echt zo ongelofelijk moeilijk. Ik vind namelijk zoveel leuk en het voelde super definitief om een keuze voor je toekomst te moeten maken. Uiteindelijk viel mijn keuze op HBO Vrijetijdsmanagement op de NHTV te Breda. Destijds ging ik echt ieder weekend naar festivals dus die opleiding leek me erg geschikt. Ik heb op deze opleiding alleen mijn propedeuse gevolgd en al snel bleek dat de opleiding me niet echt kon motiveren. Ik besloot te stoppen.

In een tussenjaar ben ik vervolgens gaan nadenken over ‘mijn toekomst’. Wat wilde ik nou eigenlijk? Tsja.. op die vraag heb ik trouwens tot op de dag van vandaag nog geen antwoord hoor! Maar, in mijn tussenjaar kreeg ik ineens aan baan aangeboden. Wow, die zag ik echt niet aankomen. Full-time op een evenementenbureau bij mij in de buurt. Die baan heb ik aangenomen en daar werk ik overigens op dit moment nog steeds. Echter, wilde ik wel heel graag een HBO papiertje op zak hebben en na lang nadenken besloot ik te starten aan een HBO Deeltijd opleiding. HBO Communicatie!

Nu ik dit typ, zijn we gewoon al bijna 4 jaar verder en ben ik volop bezig met mijn scriptie. Ik kan dit eigenlijk bijna niet geloven. De tijd is echt letterlijk voorbij gevlogen!! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt genoten heb van de opleiding. De lessen, mijn klasgenootjes, ja het was echt een super leuke periode! Stiekem vind ik het eigenlijk wel jammer dat het al bijna is afgelopen.. (Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen!) Mijn scriptie is iets wat ik mega spannend vind en de nodige stressmomenten zijn me al om de oren gevlogen. Een scriptie deeltijd schrijven is zwaar, zeker als je gewoon fulltime werkt. Maar, het eind is gelukkig in zicht! Op 1 april moet ik mijn conceptversie inleveren bij mijn hogeschoolbegeleider en op 1 mei moet mijn definitieve versie zijn ingeleverd. Tsja, en dan kan het wachten om een beoordeling gaan beginnen. Kortom, er staat me nog een hele spannende periode te wachten maar ik heb er zin in!

Ik hoop echt dat ik in deze periode mijn blog kan blijven bijhouden. Mijn blog is mijn momentje ontspanning en mijn uitlaatklep. In 2016 is er iedere werkdag een artikel online gekomen en daar ben ik super trots op. Het is iets wat ik in 2017 heel erg graag door wil zetten. Echter, is het gewoon op dit moment heel erg druk en de mogelijkheid zou er zeker kunnen zijn dat er (misschien) een keer geen artikel online komt. Soms is het namelijk gewoon noodzaak om prioriteiten te stellen.. Al hoop ik echt dat dit niet nodig is!

Kijk jij ook uit naar een bepaalde periode in 2017? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

8 Reacties

 1. 16 februari 2017 / 19:13

  Hooo het blijft een spannende tijd! Leuk om jouw ‘verhaal’ te lezen. Veel succes <3

 2. 16 februari 2017 / 12:53

  Spannend meis nog eventjes dan! succes ♥♥

 3. Varenka Willemse
  16 februari 2017 / 10:58

  Heel veel succes hoor

 4. 16 februari 2017 / 10:58

  Voor mij was m’n blog in ieder geval in mijn scriptietijd een enorme uitlaatklep, dus dat gaat wel goedkomen!

 5. 16 februari 2017 / 09:48

  Wat spannend allemaal zeg! Heel erg veel succes! Ik duim voor je!

 6. 16 februari 2017 / 09:33

  Succes meis!

 7. 16 februari 2017 / 09:05

  Nog eventjes doorbijten en dan zit het erop. Mocht er een keer geen artikel online komen begrijpt iedereen dat!

 8. 16 februari 2017 / 06:15

  Ik snap zo goed dat je hier naar uit komt. Je hebt het ook zo druk, afstuderen en klussen.. je doet het allemaal maar ‘even’. Nog ‘even’ volhouden, dan ben je klaar met je studie!