fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Zelf gellak verwijderen

Zelf gellak verwijderen

We bevinden ons natuurlijk midden in een vervelende lockdown en daarbij komen een aantal dingen, die we normaal uitbesteden, op ons eigen bordje terecht. Begin februari schreef ik het artikel ‘zelf je haar verven‘ omdat ik bij mijzelf de uitgroei echt niet meer aan kon zien. Naast de kappers zijn ook de nagelsalons gesloten en dus is een manicure at home de enige optie. Nu is gellak aanbrengen niet zo’n probleem maar zelf gellak verwijderen kan nog weleens een opgave zijn. Hoe verwijder je gellak? Op deze vraag geef ik in dit artikel antwoord. Lees je mee?

Hoe verwijder je gellak?

Wat heb je nodig?

 • Nagelvijl
 • Nagellakremover met aceton
 • Watjes
 • Aluminiumfolie
 • Bokkenpootje

Zelf gellak verwijderen

Het stappenplan om gellak te verwijderen

 • Stap 1: Is de gellak echt te ver uitgegroeid en is het geen gezicht meer? Tijd om de gellak te verwijderen! Vijl de gellak zoveel mogelijk weg. Ga door tot je bijna op je echte nagel zit maar pas natuurlijk goed op dat je je eigen nagel niet veilt!
 • Stap 2: knip de watjes door de helft en doordrenk deze met de nagellakremover met aceton
 • Stap 3: leg de doordrenkte watjes op de nagel en omwikkel je vingels met de aluminiumfolie zodat de nagellakremover goed kan weken op de gellak.
 • Stap 4: na 10 minuutjes weken haal je de folie en het watje van één vinger af. Als het goed is is de gellak nu grotendeels al losgelaten en kun je deze heel eenvoudig lossteken met een bokkenpootje. Indien dit niet het geval is kun je beter het watje weer even terugleggen op de nagel zodat de gellak verder kan afweken. Hoe eenvoudiger het gaat, hoe minder je je nagel beschadigt.
 • Stap 5: vijl je nagels weer netjes op één lengte en verzorg je nagels goed met een nagel(riem)olie. Ik vind het zelf altijd wel lekker om mijn nagels ‘even te laten luchten’ maar in principe zijn je nagels, na de verzorging met de olie, weer ready voor een nieuwe manicure.

Gellak tip

Tip: verwijder de watjes één voor één. Dus: folie eraf, gellak eraf en dan pas weer bij de volgende nagel de folie eraf halen. Op het moment dat je namelijk eerst van alle nagels de folie verwijderd en vervolgens de gellak wilt afsteken dan zijn de overige nagels alweer droog en wordt de gellak weer opnieuw hard. Zorg er dus te allen tijde voor dat de nagel nat blijft!

Hoe verwijder je gellak? Nou, zo dus! Zelf gellak verwijderen is echt niet lastig maar neem het stappenplan wel serieus. Door het te doen zoals hierboven beschreven worden je nagels zo min mogelijk beschadigd. Het is een geduldig klusje maar geloof me, it’s worth it! 

Ben jij het zelf verwijderen van je gellak helemaal beu? Gelukkig hebben we afgelopen dinsdag goed nieuws gekregen. Vanaf 3 maart zijn de nagelsalons weer geopend! Kan jou manicure er nog wel even tegenaan? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om 3 maart een manicure te nemen bij een nagelsalon. 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 26 februari 2021 / 17:33

  Wat goed, dat stappenplan! Leuk blog weer!

  • 26 februari 2021 / 19:02

   Ah lief, thanks Linda! Draag jij weleens gellak? ?

 2. 26 februari 2021 / 12:21

  Gellak heb ik nog nooit geprobeerd, maar wel gewone nagellak. Die komt ook iets makkelijker los met dat watjessysteem 🙂

  • 26 februari 2021 / 13:07

   Haha dat is inderdaad iets makkelijker verwijderen maar blijft helaas niet zo lang zitten. Ieder voordeel heeft z’n nadeel ?