fbpx
20   49
95   164
130   238
109   235
84   285

Skyn Iceland Artic Hydration Rubberizing Mask

Wat betreft verzorgingsproducten test ik het allerliefste maskertjes uit. Niet voor niets komen er per maand minimaal twee maskerreviews online. Het is toch ook een goed excuus. Even een lekker me time momentje in een bad vol met schuim, puur om ‘even een maskertje uit te testen’, haha! Vandaag review ik het Skyn Iceland Artic Hydration Rubberizing Mask en dat is een wel heel bijzonder masker. Lees lekker mee!

Skyn Iceland Artic Hydration Rubberizing Mask

Dit is niet mijn eerste review van het merk Skyn Iceland. Eerder reviewde ik namelijk al de Winter Rehab Kit en de Multi Masking Kit. Vooral over de Winter Rehab Kit ben ik ontzettend te spreken.

Vandaag is het tijd voor het Rubberizing mask, een rubberen masker bomvol Vitamine C!

Skyn Iceland over het Artic Hydration Rubberizing Mask
Het is een hydraterende krachtpatser die bestaat uit een maskerbasis en een werkzaam poeder die samen een rubberachtige gel vormen. Terwijl het masker indroogt, vormt het zich naar de contouren van jouw gezicht waardoor een luchtdichte barrière ontstaat die vocht en voedingsstoffen in elke porie van je huid insluit. 

Het masker bevat een complex van winterharde rode algen die hydrateren tot diep in de onderste huidlagen. Hierdoor wordt de natuurlijke collageenproductie ondersteunt. Daarnaast bevat het masker een olie van kruipbraam welke de natuurlijke huidbarrière versterkt en de elasticiteit bevordert.

Qua vormgeving is het overigens typisch Skyn Iceland. De witte met ijsblauwe verpakkingen en de vele woorden/teksten erop. Ik vind het er heel erg mooi en clean uitzien.

Let’s put it to the test. 

Gebruik 

Het masker is anders dan ik gewend bent. Het masker is namelijk niet kant en klaar maar moet nog even ‘gemend’ worden. De inhoud van de set bevat een mengbakje, 2 zakjes met product en een houten lepeltje om te roeren. Het ‘maken’ van het masker is gelukkig erg simpel. Je mengt beide zakjes goed met elkaar in het bakje met het lepeltje en het masker is good to go. De inhoud van zakje 1 is een gelbasis en die van zakje twee is een oranjekleurig poeder. Samen ontstaat er een oranjekleurige gel.

Tijdens het mengen dacht ik al: wow, wat is dit veel! En dat klopt ook, eenmaal aangebracht op de huid krijg je echt een mega dikke laag die zelfs een beetje begint te druipen. Echter is het zonde om niet alles op je gezicht te smeren want je kunt het masker geen twee keer gebruiken. Gelukkig ‘stolt’ het redelijk snel en druipt het niet helemaal je gezicht af zodat het één grote kliederboel wordt. Eenmaal aangebracht geniet je 20 minuten van het masker en daarna kun je het verwijderen.

Na een minuut of 5 merk je al dat het masker begint in te drogen en dat er, zoals de naam doet vermoeden, een rubberen substantie ontstaat. Na 20 minuten kun je het masker dan ook probleemloos, als één rubberen geheel, van je gezicht af halen.

Conclusie

De werking van dit masker heeft mij positief verrast. Sowieso vind ik het heel origineel dat dit echt een ander masker is. Stiekem vond ik het eigenlijk wel leuk om twee zakjes te moeten mengen, haha! Tijdens het aanbrengen voelt het echt als een hele frisse, dikke gel en het voelt erg fijn als dit veranderd in die rubberen substantie. Het is zeker een masker waar je 20 minuten lekker van geniet. Na gebruik voelt mijn huid verzorgd en gehydrateerd aan. Soms heb ik bij maskers dat het na gebruik juist erg droog en gevoelig aanvoelt maar dat is bij dit masker echt niet het geval. Ik vind het echt een aanrader! Al is hij, eerlijk is eerlijk, wel fix aan de prijs…

Deze Skyn Iceland Artic Hydration Rubberizing Mask kost € 30,- voor een set van 3, oftewel: € 10,- per masker. Verkooppunten zijn o.a. Douglas en Bol.com 

Kende jij het merk Skyn Iceland al?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

Delen:

1 Reactie

  1. 10 juli 2019 / 11:20

    Wauw, dit klinkt echt fantastisch! Ik ben benieuwd 🙂