fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

The Body Shop Shampoo Bars

The Body Shop Shampoo Bars

Shampoo bars maakte een aantal jaren geleden de opmars in beauty- en verzorgingsland. Inmiddels heeft eigenlijk ieder merk wel shampoo bars in het assortiment. Zo ook The Body Shop. Al is het voor The Body Shop wel een nieuwe introductie. In dit artikel ga ik je in ieder geval alles vertellen over deze nieuwe The Body Shop Shampoo Bars. Ben jij benieuwd? Lees gezellig met mij mee.

The Body Shop Shampoo Bars

Shampoo bars van The Body Shop

The Body Shop heeft op dit moment 3 verschillende shampoo bars in het assortiment, namelijk:

 • Ginger
  • For dry, flaky scalp
 • Banana
  • For dry hair
 • Shea
  • For dry to very dry hair

Ben jij fan van plastic vrije producten? Dan zit je met een shampoobar natuurlijk helemaal goed. Ik heb inmiddels al heel wat shampoobars gebruikt en geprobeerd en ik vind het ontzettend fijn werken. Dat wilt niet zeggen dat ik haarverzorgingsproducten in een fles niet meer gebruik. Ik wissel lekker af tussen de twee en gebruik ook maar net wat ik heb liggen, als ik eerlijk ben.

Hoe gebruik je een shampoobar? 

Qua gebruik is een shampoobar eigenlijk niet veel anders dan een shampoo uit fles die je gewend bent. Het grootste verschil is dat de shampoo op fles vloeibaar is en de shampoo bar een vaste vorm heeft. Het water voeg je dus bij een shampoobar pas toe in bad of onder de douche. En verder is het gebruik en de werking precies hetzelfde. Hieronder, voor de volledigheid, nog even de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing:

 • Maak de shampoobar nat en schuim hem op tussen je handen.
 • Breng het schuim aan op je natte haar en masseer het goed in, van de haaraanzet tot de puntjes.
 • Spoel de shampoo goed uit en herhaal het wassen.

Heb je last van droog, klittend haar? Dan is het aan te raden om deze twee stappen af te sluiten met een conditioner. Zelf gebruik ik altijd een conditioner nadat ik mijn haar grondig heb gewassen. The Body Shop heeft nog geen conditioner bars in het assortiment. Hiervoor moet je dus een conditioner in fles gebruiken.

The Body Shop Shampoo Bars

En dan, is je shampoobar nat en foamy. Wat doe je ermee? Laat je shampoo-bar aan de lucht drogen en bewaar hem in de Shampoo Bar Travel Case. Zo blijft hij schoon en droog en kun je hem keer op keer opnieuw gebruiken tot hij op is.

Wat goed is om te weten is dat de shampoo bars van The Body Shop goed zijn voor zo’n 50 wasbeurten. Wow! Ze hebben een prachtig maar vooral ook heel ergonomisch design. Ze hebben een brede basis voor een betere grip en massageribbels. Hierdoor zijn ze makkelijk en efficiënt te gebruiken.

Sinds ik zwanger ben heb ik last van een droge hoofdhuid en van vet haar. Een bijzondere combinatie maar daarom gebruik ik op dit moment de Ginger Anti-Dandruff Shampoo Bar. Op dit moment heb ik hem pas twee keer gebruikt en dat is mij heel goed bevallen. Toch is dit te kort om er echt een goede mening over te kunnen vormen. Ik ga dus de komende tijd deze shampoo bar gebruiken en zal er z.s.m. een uitgebreide review over schrijven.

De The Body Shop Shampoo Bars zijn voor € 11,- te koop bij The Body Shop (je koopt de travel case voor € 6,-) 

Gebruik jij weleens een shampoo bar? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: