fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Lunchen bij Fort Lunet in Raamsdonksveer

Lunchen bij Fort Lunet in Raamsdonksveer

Zo nu en dan vind ik het leuk om te schrijven over mijn ervaringen bij een lunchroom/restaurant. Zo deed ik dat onlangs al over een high tea bij Yoghurt Barn in Breda. Vandaag ga ik het hebben over een lunch bij Fort Lunet in Raamsdonksveer. Ben jij op zoek naar een lunch op een unieke locatie? Dan zit je hier in ieder geval goed!

Lunchen bij Fort Lunet in Raamsdonksveer

Wat natuurlijk direct opvalt is de locatie. Zodra je de auto hebt geparkeerd loop je langs het water, over een houten brug, het prachtige fort binnen. Het is echt een authentiek fort met een grote binnenplaats dat dient als terras. Toen wij Fort Lunet bezochten was het prachtig weer dus uiteraard besloten wij om lekker buiten te lunchen. Deze binnenplaats is ontzettend leuk aangekleed en je voelt gelijk een gezellig, festivalsfeertje hangen. Dat begint goed!

Eenmaal een tafeltje gevonden werd ons direct, zoals het hoort, een drankje aangeboden en kregen wij de menukaart aangereikt. Wij zagen direct de verrassings chef’s lunch staan met ‘5 gangen’ voor € 16,- en hiermee was de keuze snel gemaakt.

De aftrapper was de soep van de dag, en dit was een paprika-pesto soepje. Wij besloten er een mandje brood met smeerseltjes bij te nemen. Tsja, dat hoort nu eenmaal bij een soepje toch? Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt maar het zag er allemaal goed en leuk uit en de soep was echt heel erg goed op smaak.

Lunchen bij Fort Lunet in Raamsdonksveer

Als ’tussendoortje’ kregen wij een sashimi van tonijn met soya, komkommer en sesam. Niet echt een ‘salade’, maar dat maakte voor mij helemaal niets uit. Ik ben namelijk dol op tonijn dus voor mij was dit direct het perfecte gerechtje!

Hierna waren de rijkelijk belegde plakken stokbrood aan de beurt. In totaal waren er 4 verschillende soorten, namelijk gerookte zalm, carpaccio, eiersalade en tonijnsalade. Een fijne afwisseling en ieder stokbroodje smaakte echt heel erg goed. Leuk ook dat je zo 4 verschillende broodjes krijgt en dus niet hoeft te kiezen uit één soort beleg. Oh en natuurlijk zat hier ook het kalfskroketje met truffelmayonaise bij. #smullen

Qua hoeveelheid was het absoluut niet nodig maar wij besloten nog een puntzakje friet bij te bestellen. ‘Om te pitsen’, zoals mijn vader dat zegt. 

Na deze heerlijke broodjes waren onze magen zeker gevuld maar uiteraard kwam er ook nog een toetje aan. Deze vond ik, gezien de warmte die dag, echt heel goed gekozen. Het was een citroensorbet met meringue, pistache en aardbeien. Heerlijk fris en lekker zomers!

Je hoort het al, deze lunch bij Fort Lunet echt een aanrader. Je boekt hem voor € 16,- per persoon. Mijn broer en ik hebben deze mijn ouders cadeau gedaan, als ‘verlaat’ Moeder- en Vaderdag cadeautje.

Wil je er een dagvullend programma van maken? Dat is geen enkel probleem! Je kunt bij Fort Lunet nog veel meer dan alleen maar lunchen, borrelen en dineren. Je kunt er namelijk ook elektrische scooters huren, elektrische fluistersloepen huren, een escaperoom spelen, toffe fietsen en tandems huren en nog veel meer. #aanradertje

Wij vonden Lunchen bij Fort Lunet in Raamsdonksveer een aanrader. Ben jij weleens bij Fort Lunet geweest? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 11 juli 2019 / 15:12

    Wat ziet dit er lekker uit! Heel leuk plekje ook. Thanks voor de tip! 🙂

  2. Elaine
    11 juli 2019 / 10:53

    Hee Lindsay!

    Wat een mooi concept he, ik ben er toevallig wel eens geweest! Heb er hele fijne ervaringen aan over gehouden. Ik zag dat er in augustus een bollekesfestival is met bieren en muziek etc. Leuk om naar toe te gaan lijkt me! Hihi