fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

De perfecte skincare routine voor de winter

De perfecte skincare routine voor de winter

We zitten midden in de winter. Als je mij al langer volgt dan weet je dat dit absoluut niet mijn favoriete seizoen is. Oké, ik ben dol op wintersport maar voor mij is dan ook één week per jaar voldoende. En aangezien we dit jaar helemaal niet op wintersport gaan kan wat mij betreft de hele winter worden geskipt. Maar hé, we hebben er nu eenmaal mee te dealen. In dit artikel wil ik graag een skincare routine bespreken. Struggle jij in de winter met een goede skincare routine? Lees dan zeker mee. Ik bespreek de perfecte skincare routine voor de winter. Let’s go! 

Winter skincare tips

Laten we voorop stellen dat jouw huid andere behoeften heeft in de zomer dan in de winter. Het is dus belangrijk om jouw skincare aan te passen op de seizoenen. Nu hoef je niet alle producten te vervangen maar is wellicht het veranderen van één of twee producten wel wenselijk.

SPF

Twee weken voor kerst was ik aan het rondneuzen bij Douglas omdat ik op zoek was naar een new parfum. Uiteindelijk ben ik gegaan voor Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum. Dit was echter niet het enige wat ik in mijn winkelmandje plaatste. Een van mijn favoriete merken op het gebied van skincare is Clinique. Zij hebben een heel fijn product op het gebied van anti-aging face care, namelijk de Clinique Superdefense SPF25. Want, misschien denk je er in de winter minder aan, maar ook in dit seizoen is het heel belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. In mijn skincare routine, welk seizoen dan ook, zit dus altijd een SPF.

Exfoliant

Persoonlijk heb ik in de winter altijd last van een droge, trekkerige en rode huid. In mijn winter skincare routine gebruik ik dan ook altijd, na het reinigen van mijn gezicht, een exfoliant. Deze verwijdert dode huidcellen en geeft je huid een natuurlijke glans. Maar hiernaast helpt een exfoliant ook om roodheid te kalmeren en dat is dus precies waar mijn huid behoeften aan heeft in deze koudere periode.

Serum

Als je last hebt van een droge huid is het herstellen én beschermen van de natuurlijke barrière van de huid is heel belangrijk. Ik smeer iedere dag een hydraterend serum maar ik doe dit altijd bij voorkeur tijdens mijn evening routine. Dan kan het lekker de hele nacht goed in mijn huid trekken en mijn huid echt een hydratatie boost geven.

Nachtcrème

Na het serum sluit ik mijn evening routine af met een dikke, voedende en hydraterende nachtcrème. Ik zorg er hierbij altijd voor dat het een nachtcrème is die speciaal is geformuleerd voor een gevoelige huid. Hierdoor vermindert de crème roodheid en kalmeert hij de huid. Voor een ‘overnight masker’ effect breng ik een lekkere dikke laag aan zodat zowel het serum als de crème de hele nacht lekker hun werk kunnen doen.

Wat mij betreft is dit de perfecte skincare routine voor de winter.

  • In de ochtend reinig ik mijn gezicht gevolgd door een exfoliant en een goede, voedende dagcrème met minimaal SPF25.
  • In de avond reinig ik mijn gezicht gevolgd door een serum en een voedende en hydraterende nachtcrème.

Wat is volgens jou de perfecte skincare routine voor de winter? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: