fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Zo combineer je een Sweater Dress

Zo combineer je een Sweater Dress

Ik ben er de laatste tijd helemaal dol op, de sweater dress. In het begin had ik wat moeite met het combineren van dit kledingitem en dat bracht me op het idee om dit artikel te maken. Wil jij ook een sweater dress aanschaffen of heb je er wellicht al eentje in de kast hangen maar heb je moeite met het combineren ervan? Zo combineer je een Sweater Dress! Ik geef je in dit artikel graag tips!

Zo combineer je een Sweater Dress

Na mijn eerste Sweater Dress volgde er eigenlijk al snel meer en is het uitgegroeid tot mijn meest favoriete item in de winter. Heerlijk zo’n trui en er dan toch nog vrouwelijk en leuk uitzien omdat hij in jurkvorm is. Met een dikke panty of legging echt perfect voor de winter! Ik heb op dit moment drie sweater dresses.

Op de linkerfoto zie je de eerste van Miss Sixty. Dit is gelijk de dunste trui maar gelukkig dik genoeg om hem lekker in de winter te dragen. Hij is donkerblauw, lekker lang en heeft stoere studs en een capuchon.

Het bordeaux rode item in het midden is van Superdry. Dit is het typische modelletje waar de naam ‘Sweater Dress’ waarschijnlijk van is afgeleid. Dit is de dikste variant en is gewoon eigenlijk echt een sweater. Lekker sportief met een capuchon en verschillende patches. Stiekem is dit mijn favoriet!

Mijn Sweater Dress van Costes is te zien op de meest rechtse foto. Dit is een grijze, gebreide trui met een klein glitterdraadje erdoorheen om hem net ietsjes feestelijker te maken. De kol maakt hem heerlijk warm.

Hoge Laarzen

Je zou er eventueel nog een jasje overheen kunnen dragen maar mijn drie sweater dresses zijn best wel dik en een jasje vind ik dan zelf echt niet nodig. Ik combineer mijn Sweater Dresses met mijn stoere zwarte bikerboots of met mijn cognackleurige Shabbies. Stiekem heb ik nog wel een andere combi om mijn wishlist, namelijk hoge laarzen. De combinatie met een Sweater Dress en mooie, hoge laarzen vind ik zoo tof. Stoer, maar ergens toch een tikkeltje sexy. Degene die ik op het oog heb zijn deze van S. Oliver. Deze hebben een stoere, dikke hak en een touwtje aan de achterkant waardoor de laarzen mooi blijven zitten. Ik weet zeker dat deze perfect gaan staan bij mijn Sweater Dresses.

Zo combineer je een Sweater Dress. Heb jij een Sweater Dress in je kast hangen? 

IMG_2672[1]
Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

8 Reacties

 1. 7 januari 2018 / 15:06

  Ik vind sweaterdresses echt leuk. Dit ga ik onthouden!

 2. 7 januari 2018 / 14:13

  Ik heb er eentje dat vooral lijkt op de grijze sweater dress dat jij hebt. Ik vind het heerlijk, maar doe het eigenlijk vooral op zondag aan als ik thuisblijf.

 3. 6 januari 2018 / 14:57

  Wat een leuke outfits! Ik combineer zelf een kleedje graag met high knee boots en zeker een sweater dress. Ik heb laatst een trui gekocht bij de H&M die wat langer is, ik kom net tot de conclusie dat het waarschijnlijk een sweater dress is. Dus nu weet ik meteen nog wat manieren om deze te dragen, leuke looks!
  Liefs,
  Yara

 4. 5 januari 2018 / 16:58

  Super leuk zeg! ik vind vooral die derde heel leuk, zoiets zou ik ook aantrekken

 5. 5 januari 2018 / 14:46

  Ik vind sweater dresses ook ontzettend leuk met een dikke panty of legging eronder: perfect voor de winter! Enkellaarsjes maken het geheel voor mij helemaal af. 🙂

 6. 5 januari 2018 / 07:58

  Ah wat staat dat leuk! Het dit vast heerlijk en het station echt heel leuk! heb zelf geen Sweater dress helaas.

 7. 5 januari 2018 / 06:35

  Sweater dresses zijn heerlijk. Inderdaad een mooi paar hoge laarzen eronder, of sneakers vind ik een prima combi.