fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

Skincare-routine: alles wat je moet weten!

Skincare-routine: alles wat je moet weten!

Om jouw huid zo lang mogelijk strak en gezond te houden is het belangrijk dat jij een goede skincare-routine ontwikkelt en onderhoudt. Veel producten claimen tegenwoordig twee in één te zijn, maar dat is eigenlijk altijd nonsens. Een goede skincare-routine heeft nou eenmaal een aantal stappen en vergt nou eenmaal tijd en toewijding. Wij vertellen hieronder welke stappen horen bij een goede skincare-routine.  We verklappen alvast: zonnebrandcrème is niet alleen voor in de zomer!

Reinigen

Allereerst is het van belang dat je je huid goed vrijmaakt van onzuiverheden. Als er te veel vuil ophoopt in je poriën krijg je lelijke pukkels, mee-eters en soms zelfs plaatselijke ontstekingen. Een gewone gezichtstonic of reiniger in een tubetje volstaat. Reinig je gezicht in de ochtend én avond (let op dat je in de avond eerst je make-up er goed afhaalt.) Een reiniger in een tube kun je ook prima onder de douche aanbrengen. Eén of twee vingertopjes zijn vaak genoeg. Masseer het zorgvuldig in op je gezicht, laat even intrekken en spoel de reiniger weer af.

Scrubben

Om de poriën extra diep te reinigen is het goed om eens in de zoveel tijd te scrubben. Scrubben is heerlijk, maar wel vrij intens voor je huid. Beperk jouw scrubsessie dus tot één à twee keer per week. Pak een scrub speciaal voor je gezicht (deze zijn iets milder) en masseer deze met een draaiende beweging in. Na het afspoelen is je huid weer heerlijk zacht. Let op! Een scrub op natuurlijke basis is de beste keuze, Je wil geen plastic scrubdeeltjes door je gootsteen spoelen ten slotte!

Smeren

Hydrateer en voed je huid tweemaal daags met een dag-en nachtcrème. Het maakt eigenlijk helemaal niet zo uit wat voor soort (dure) crème dat is, als je maar rekening houdt met je huidtype (droog, vet of gemengd.) Nachtcrème is vaak iets vetter dan dagcrème (in de nacht heeft de crème immers meer tijd om rustig in te werken.) Mensen die van zichzelf een vette huid hebben, hebben dus vaak genoeg aan een dagcrème. Breng deze dan zowel in de ochtend als in de avond aan.

Beschermen

De huid van met name je gezicht is vrij delicaat en UV-straling kan funest zijn. Je huid veroudert er sneller van en de kans op huidkanker wordt aanzienlijk veel groter. Bescherm dus zomer en winter de huid van je gezicht en hals met een (lichte) SPF. Vergeet ook je lippen niet mee te nemen (als je geen lippenstift draagt.) Gebruik een lippenbalsem met een SPF erin. Met deze tips heb jij een geweldige skincare-routine!

Dit zijn de stappen die horen bij een goede skincare-routine.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Dit artikel is een gastblog. 

Delen: