fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Een mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning bouwen

Wanneer je in een buitengebied of een boerendorp rijdt moet je eens goed om je heen kijken. Je zult dan al snel zien dat er op veel percelen extra units staan. Misschien denk je dat dit externe kantoren of opslagruimtes zijn maar dat is vaak niet zo. In veel gevallen betreft dit een zorgwoning. De laatste tijd is het in veel gemeenten een stuk makkelijker geworden om met familieleden op een perceel te gaan wonen. Je kunt dus bijvoorbeeld als zoon of dochter een mantelzorgwoning laten plaatsen voor je (schoon)ouders op jouw perceel. In de stad is dit niet echt denkbaar maar in een buitengebied zijn de percelen vaak een stuk groter en is het helemaal niet zo’n gek idee. Sterker nog, het is een hele goede ontwikkeling als je het mij vraagt. Heb jij interesse in een mantelzorgwoning bouwen? Of ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan met mij mee.

Mantelzorgwoning

Heb jij een prachtige woning met een groot perceel? Je kunt je ouders gewoon laten wonen in je achtertuin. In eerste instantie zijn zorgwoningen natuurlijk bedoeld voor mensen die van dichtbij intensieve zorg nodig hebben. Echter kun je nu dus ook een zogeheten ‘premantelzorgwoning’ laten bouwen. Dit zijn woningen voor mensen die in de toekomst verwachten dat ze mantelzorg nodig hebben.

Het grootste verschil is dat je voor een premantelzorg geen medische verklaring nodig hebt. Natuurlijk moet je de juiste vergunning hebben en bij sommige gemeenten moet je ook de AOW-leeftijd hebben bereikt maar een medische verklaring is dus niet nodig. Wat wel een belangrijke voorwaarde is, is dat de woning afgebroken dient te worden als de mantelzorg eindigt.

Denk je bij een mantelzorgwoning aan een simpel en oudbollig chaletje? Geloof me, dan heb je het mis. Mantelzorgwoningen zijn tegenwoordig prachtige, volwaardige woningen die van alle luxe en gemakken zijn voorzien. Ze zijn heel praktisch en comfortabel ingericht en en zijn zelfs varianten met prachtige openslaande deuren, veranda’s en een kookeiland. Klinkt niet slecht toch?

Als je het mij vraagt is het een perfecte woonoplossing voor de toekomst. Ze worden door mantelzorgwoningen.nl volledig op maat gemaakt en geproduceerd in eigen fabriek. Op locatie worden ze turn-key opgeleverd. Zij helpen tevens met het proces van a tot z en ook het aanvraag proces begint dus bij hen. Handig toch?

Zou jij, als je een groot perceel bezit, overwegen om jouw (schoon)ouders een plek te geven en een mantelzorgwoning bouwen? Ik zeker wel! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: