fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

3 tips om je fit te voelen

3 tips om je fit te voelen

Misschien schrijf ik dit artikel wel voor mijzelf. Ik vind het namelijk in de winterperiode onwijs lastig om mijzelf fit te voelen. Door de donkere dagen en de kou voel ik mij snel moe en heb ik weinig behoefte aan bewegen. Het liefst kruip ik iedere avond met een dekentje en mijn favoriete Netflix serie. Maar goed, dat is niet perse de beste tip om jezelf fit te voelen. Vandaar deel ik in dit artikel 3 tips om je fit te voelen. Heb jij net zo’n last van een winterdip als ik? Laten we er samen voor gaan!

Zo voel je je fit in de winter

Bewegen

Oké, hier kunnen we niet omheen, bewegen staat echt met stipt op nummer 1. Ook al heb je echt geen zin en is het super koud buiten, je moet proberen om van die bank af te komen. Persoonlijk is dit ook mijn grootste probleem en vind ik dit heel erg moeilijk. Na het eten, je lunch of je diner, een wandeling maken is gewoon echt heel erg goed voor je lijf en je voelt je er een stuk fitter en energieker van. Daarnaast is het ook goed om thuis wat workouts te doen. Je hoeft echt niet direct fitgirl 3x per week naar de gym maar je kunt natuurlijk ook thuis beginnen met oefeningen. Zoals yoga of andere oefeningen.

Gezond eten

Als je dan toch van de bank af gaat dan kun je die zak chips, kruidnoten en warme chocolademelk ook beter achterwege laten. Bewegen in combinatie met gezond eten zal er namelijk absoluut voor gaan zorgen dat je je fitter gaat voelen. Blijf je moe of futloos? Wellicht eet je toch niet de juiste producten en krijg je niet de juiste vitamines binnen. Ik heb mij hierop weleens laten testen en kwam er zo achter dat ik op sommige vitamines een te kort had. Een te kort aan vitamine C kan ervoor zorgen dat je minder energie hebt en je sneller moe en futloos voelt. Je kunt dit aanvullen door supplementen zoals Ester C te slikken. Dit is een betere en ontzuurde vorm van vitamine C. De voordelen zijn onder andere dat het langer in je lichaam aanwezig blijft, het niet schadelijk is voor je tandglazuur en beter wordt verdragen door je darmen en maag. Neem eens een kijkje bij Orthokliniek, zij kunnen je hier alles over vertellen.

Voldoende slaap

Last but not least, voldoende slaap is ook heel erg belangrijk. Zowel voor onze mentale als lichamelijke gezondheid. Je lichaam moet rusten en een goede nachtrust is hiervoor essentieel. Ga je te laat naar bed of slaap je heel slecht? Dan heb je hier de gehele dag last van. Uiteraard kan dit er ook voor zorgen dat je je moe en futloos voelt. Ga dus netjes op tijd naar bed en probeer je telefoon een half uurtje voordat je gaat slapen weg te leggen. Zo kan je alvast in de ruststand komen en zul je merken dat je sneller in slaap valt. Ik vind het zelf altijd lekker om te gaan douchen voordat ik ga slapen. Mijn lichaam weet gewoon dat het na een warme douche tijd is om te gaan slapen en ik val dan altijd heerlijk fris en fruitig in slaap.

Dit zijn mijn 3 tips om je fit te voelen.

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: