fbpx
73   151
45   175
30   67
68   137
25   272

Amarula Espresso Martini Cocktail

Amarula Espresso Martini Cocktail

December staat bijna voor de deur, dit is mijn favoriete maand. Het is altijd een onwijs gezellige feestmaand vol met leuke drankjes, gezelligheid en heerlijk eten. Samen met familie en vrienden hebben we dan ook echt al hele leuke dingen gepland staan en ik kijk er onwijs naar uit. Zelf vind ik het leuk om uit te pakken met lekkere drankjes en hapjes. Ik vind het onwijs leuk om cocktails te maken en deel in dit artikel een recept voor een Amarula Espresso Martini Cocktail. Een Espresso Martini, maar dan lekkerder, trust me! Lees snel mee.

De koffie cocktail

Ben je een echte koffielover en altijd op zoek naar een heerlijk drankje? Of is de Espresso Martini, ook wel bekend als ‘Esma’, jouw favoriet? Dan is de Amarula Espresso Martini cocktail absoluut het proberen waard. Het is een koffie cocktail met Amarula en vodka. Sommige cocktails zijn moeilijk te maken maar, lucky you, deze cocktail is lekker makkelijk en serveer je in een handomdraai.

–> Lees ook: No Bake Amarula Cheesecake

Ingrediënten voor 2 cocktails

Benodigdheden

Mooie cocktailglazen

Bereidingswijze Amarula Espresso Martini Cocktail

  1. Giet in een cocktailshaker de ijsklontjes, espresso, Amarula Cream en vodka. Ik kies voor verse espresso, gezet met een koffiebonenmachine. De kwaliteit van de koffie is belangrijk voor de smaak van deze cocktail.
  2. Shake met de cocktailshaker deze ingrediënten goed door elkaar. Als er condens ontstaat aan de buitenkant van de shaker weet je dat het goed koud is.
  3. Schenk de cocktail, na het shaken, uit in een mooi cocktailglas zonder ijs.
  4. Garneer deze Amarula Espresso Martini Cocktail, met verse koffieboontjes.

That’s it! Makkelijk toch? Deze Amarula Espresso Martini Cocktail is natuurlijk perfect om te serveren tijdens de feestdagen. Aan het einde van het diner, als digestief, of gewoon tijdens een gezellige cocktail/borrelavond. Geniet ervan!

Je koopt Amarula Cream (70cl.) voor € 17,99 bij o.a Gall & Gall en Mitra. De rest van de ingrediënten kun je uiteraard gewoon vinden in je favoriete supermarkt. 

Let op: in de maanden november (week 48) en december (week 49) is er een prijsverlaging! Bij de Mitra is de Amarula Cream verkrijgbaar voor €13,49! Bij de Amarula Cream verkrijgbaar voor €13,99 en Amarula Vegan variant €17,99.

Hoe vind jij deze cocktail met Amarula klinken?
Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen:

1 Reactie

  1. 29 november 2023 / 05:18

    De Esma is echt mijn favoriet. De Martini Pornstar met witte chocola is ook niet weg te denken! Echt heerlijk tijdens een cocktailavondje