fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Belangrijke zomertips voor honden

Belangrijke zomertips voor honden

Het is bijna zomer! Alhoewel het voorjaar eerder leek op de herfst wordt het langzaam maar zeker steeds een beetje beter weer. Zoals jullie wellicht wel weten hebben wij een Mechelse herder genaamd Spyke. We nemen Spyke altijd overal mee naar toe en zo gaat hij ook ieder jaar met ons mee op zomervakantie. Heb jij ook een viervoeter? In dit artikel deel ik belangrijke zomertips voor honden. Lees je met mij mee?

Zomertips voor je hond

Lichte voeding

Wellicht heb je er zelf ook ‘last’ van, in de zomer heb je wat minder honger dan in de winter. Vaak volstaat een lichte maaltijd zoals een zomerse salade. Voor een hond geldt eigenlijk hetzelfde. Wij voeren Spyke altijd brokken en natvoer van Goood Petfood. In de ochtend en middag krijgt hij droge brokken en in de avond mengen wij deze brokken met een deel natvoer. In de zomer doen wij dit ook maar kiezen we qua natvoer van Goood Petfood voor vis of gevogelte omdat dit wat lichter verteerbaar is. Spyke zijn favorieten zijn Vrije Uitloop Kalkoen en Duurzame Forel. Het droogvoer van Goood Petfood dat we Spyke geven is eigenlijk altijd hetzelfde, het hele jaar door. Dit is de Vrije Uitloop Lam voor sterke botten en gewrichten.

Ps. wist je dat honden ook gek zijn op ijsjes? Zelf hondenijs maken is heel makkelijk! Het is een lekkere snack voor de hond en hij koelt gelijk af. Een win-win situatie dus! 

Afkoelen door en met water

Jep, ook voor een hond is het heel belangrijk om te hydrateren. Uiteraard om ervoor te zorgen dat hij niet uitdroogt maar ook omdat een hond voornamelijk afkoelt via de bek. Hierbij kun je gewoon normaal kraanwater pakken op een normale temperatuur. IJskoud water is echt niet nodig en kan zelfs slecht zijn voor een hond.

Kraanwater kun je ook gebruiken om je hond even lekker helemaal af te koelen. Je kunt hem in de tuin nat maken op o.a. zijn buikje en achter zijn oren. Ik weet zeker dat hij dit heerlijk zal vinden! Heb je een heerlijke waterplas in de buurt? Dan vind hij het misschien ook wel lekker om even echt te gaan zwemmen. Spyke is in ieder geval echt een waterrat en laten wij in de zomer lekker veel zwemmen. Wij hebben voor Spyke ook altijd een zwembadje buiten staan zodat hij lekker kan afkoelen en kan spelen in het water.

Ben je thuis met je hond en is hij graag in de tuin? Zorg dan altijd voor voldoende schaduwplekken zodat de hond zelf kan bepalen of hij in de zon of in de schaduw gaat zitten/liggen. Bestaat je tuin voornamelijk uit bestrating? Dit warmt enorm op in de zon. Het kan fijn zijn om deze even met de tuinslang nat te sproeien zodat het lekker afkoelt.

Activiteit

Ik ben zelf altijd een stuk actiever in de zomer. Lekker wandelen en fietsen vind ik heerlijk als het goed weer is. Natuurlijk is het extra leuk om je viervoeter mee te nemen. Let wel op dat je die activiteit niet op het heetst van de dag plant. Voor jezelf niet heel fijn maar voor je hond ook niet. Houd er daarnaast rekening mee dat je hond geen schoenen aanheeft en dat sommige tegels en het asfalt enorm heet voor zijn poten kan zijn. Laat hem dus bij voorkeur altijd op gras lopen.

Kijk in de natuur wel uit voor grasaren. Je kent ze wel, van die graspluimen die vasthangen in je kleding en gaan ‘kruipen’. Dit doen ze bij dieren ook! Deze aren hebben namelijk scherpe haakjes en nestelen zich in de vacht, oren of neus van de hond. Check je hond dan ook dagelijks op deze aren. Heeft je hond last van kokhalzen, niezen of loopt hij moeilijk? Dit kan komen door een grasaren. Vroeger had ik een Franse Buldog en daar is een keer een grasaren in zijn poot gegroeid welke eruit gesneden moest worden door de dierenarts. Een serieus probleem dus en goed om hier alert op te zijn!

Dit zijn mijn belangrijke zomertips voor honden. Enjoy summer! 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen: