fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

3 tips voor een geslaagde winterbarbecue

3 tips voor een geslaagde winterbarbecue

De winter is nog steeds in volle gang. Op het moment dat ik dit artikel typ is het -2. Jazeker, daar is niets aan gelogen. Vanochtend moet ik de auto flink krabben voordat ik naar mijn werk kon en eenmaal op de weg was het aardig glad. Inmiddels is het avond want jawel, ik typ eigenlijk ieder artikel ’s avonds. Aangezien het nu al vriest weet ik zeker dat het morgen weer krabben geblazen is. Hello winter wonderland! Daarnaast is het januari en dat is, voor mij, altijd de saaiste maand van het jaar. Ik vind het dan altijd leuk om toch wat leuks te organiseren en kwam op het idee voor een winterbarbecue. In dit artikel geef ik je 3 tips voor een geslaagde winterbarbecue. Lees je mee?

Hoe organiseer ik een winterbarbecue?

Normaliter gaan wij ieder jaar op wintersport maar helaas zit dat er dit jaar niet in. Stiekem verlang ik echt naar jägerbommetjes, glühwine en gezelligheid in de kou. Misschien dat dat mij wel op het idee voor een winterbarbecue bracht. Maar, om dit goed te organiseren moet je wel even wat voorbereidingen treffen.

Zorg voor warmte

Kou klinkt leuk, gezellig en romantisch maar dat is het op den duur natuurlijk niet. Bij een winterbarbecue is het dan ook belangrijk dat men zich comfortabel en warm voelt. Plaats dus voldoende vuurkorven, heaters, dekentjes en kussentjes. Daarnaast is het natuurlijk ook slim om je gasten goed te informeren en duidelijk te vermelden dat het om een winter bbq gaat zodat zij weten dat ze zich warm moeten aankleden.

Extra tip: sfeerverlichting! Het zorgt natuurlijk niet letterlijk voor warmte maar creëert wel een hele warme en gezellige sfeer. Wat prikkabels met gele verlichting doet het natuurlijk altijd heel erg goed. Daarnaast is het in de winter natuurlijk vroeg donker en wil je ook rondom de barbecue voldoende licht hebben. Ik zie een win-win situatie!

Heerlijk eten

Eten van kwaliteit, als je het mij vraagt kan een barbecue juist erg luxe zijn. Heerlijke stukken BBQ vlees, luxe bereidde salades en yummy sausjes. Als ik je één tip mag geven dan is het om picanha in te slaan. Tijdens een wandeling in Fins Lapland kwamen hij in een houten hutje aan met kampvuur en locals hadden hier picanha op de BBQ met grof zeezout. Oh wauw, dit was geweldig. Sindsdien ben ik onwijs fan van picanha. Daarnaast kunnen seizoensgroenten zoals knolselderij, pastinaak en spuitjes ook zeker niet ontbreken. Deze kunnen in de salades of ook lekker gegrild worden op de barbecue.

Extra tip: een barbecue op kolen of hout geeft altijd extra smaak. Zorg dat je de barbecue uit de wind zet en kies voor een barbecue met een gesloten deksel om het temperatuurverschil tussen de barbecue en de buitentemperatuur te beperken. Zo zul je merken dat je geen problemen hebt met het garen van het vlees. 

Als dessert, gezellig met z’n alle rond het kampvuur, marshmallows roosteren is natuurlijk helemaal het einde! 

Winterse drankjes

Bij een barbecue komen automatisch drankjes kijken en natuurlijk kun je bij een winterbarbecue niet aankomen met een Sex on the Beach cocktail. Mijn favoriete winterse drankjes zijn jägerbombs, glühwine en jägertee. Als je het mij vraagt zijn deze dan ook onmisbaar tijdens deze barbecue. Daarnaast is een gin met bijvoorbeeld kaneel en rode peper ook erg leuk of een warme chocomel of chai latte. Yummy!

Een winterse welkomstcocktail valt natuurlijk altijd in de smaak! Qua smaken kun je denken aan cranberry, gember, kaneel en mandarijn. 

Dit zijn mijn 3 tips voor een geslaagde winterbarbecue. Heb jij weleens een winter BBQ georganiseerd? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

 

Delen: