fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Trip in Fins Lapland Deel 1

Trip in Fins Lapland

Het stond al een flinke tijd op mijn travellist, een trip naar Fins Lapland. Ieder jaar gaan wij met een groepje vrienden op wintersport in Oostenrijk. Dit jaar opperde een vriend om eens wat anders te gaan doen en of wellicht Fins Lapland een goede optie was. Hier reageerde wij direct allemaal super positief op. Een top idee! Zo gezegd, zo gedaan. We boekten onze trip naar Fins Lapland en vertrokken op 7 maart, vol enthousiasme, richting Schiphol. Benieuwd naar onze trip in Fins Lapland? Je lees nu Deel 1.

Trip in Fins Lapland Deel 1

Dag 1 – zaterdag

Rond 10:00 uur s’ochtends (Finse tijd, het is daar 1 uur later) landden wij op Kittilä Airport. Onze koffers waren er binnen no time en we liepen zo de bus in. Deze deed er 15 minuten over en toen stonden we midden in het centrum van Levi. Het dorpje waar wij een weekje gaan verblijven. We checken in bij ons appartement, leggen onze spullen neer en besluiten direct om even een lekker koffietentje op te zoeken voor een bak cappuccino en een bagel.

 

 

Na onze mini pauze lopen we even wat rond in het dorpje, we boeken wat excursies en gaan richting de supermarkt om wat boodschappen in te slaan. We besluiten op het appartement te eten en daar worden al de nodige jägerbommen genuttigd. Tussendoor koken we, stappen we in de sauna, spelen we een spelletje en doen we nog wat biertjes. Het is meteen een gezellige bende. Later op de avond lopen we richting een Kötta op het meer, net iets buiten het dorp, in de hoop het noorderlicht te zien. Poging 1, mislukt! Wel strijken we neer in het huisje waar een heerlijk vuurtje brand en waar we in contact komen met 2 locals. Ze zijn gelijk super vriendelijk en bieden ons heerlijke stukjes biefstuk aan welke ze net op het vuur hebben bereid. Gezellig!

Eén kota (kötta) zijn prachtige blokhutten in Finland welke zijn geïnspireerd op de eeuwenoude teepee’s. Overal in de natuur in Finland vind je deze terug en ze zijn allemaal openbaar. In deze kota’s tref je een firepit en hout aan. Zo kunnen bijvoorbeeld wandelaars, reizigers en toeristen pauze nemen in een heerlijke, warme kota. Het leuke is dat hier echt ontzettend veel gebruik van wordt gemaakt. Zodra je in een kota komt is het gelijk erg gezellig, zitten er mensen te picknicken en bakken ze worstjes op het vuur. Een mega leuke, locatie traditie!

We besluiten nog richting een kroeg te gaan en de locals gooien het vuur uit en lopen met ons mee. Onderweg zien we een mega heldere vallende ster. Zo een heb ik er nog nooit gezien. Wauw! Anyways, eenmaal aangekomen in de kroeg worden er biertjes, gin-tonics en shotjes besteld. Tsja.. dat resulteerde in een zatte avond. Wel heel gezellig hoor, haha!

Dag 2 – zondag

De volgende ochtend worden we wakker met een kleine kater. We ontbijten op het appartement en lopen het dorpje in, op zoek naar een skiverhuur. Gelukkig zit deze gelijk om de hoek en regelen we binnen no time onze ski- en snowboard spullen. Als eenmaal alles is aangemeten lopen we meteen door naar de liften. We halen een skipas voor 6 dagen en gaan gelijk de piste op. Yes! Eindelijk weer skiën. Wat is dat toch heerlijk! De rest van de middag bevinden wij ons in het skigebied.

Na het skiën gaan wij terug richting het appartement en genieten we van de sauna. Jawel, we hebben een privésauna in ons appartement. Heerlijk! Deze avond eten wij wederom in ons appartement aangezien er in de avond een excursie op ons staat te wachten. Een noorderlichtsafari met sneeuwscooters. Vanuit het dorp lopen wij richting de accomodatie van Lapland Safari’s waar wij een dik pak aan krijgen en alle uitleg plaatsvindt. Hierna is het tijd om op de sneeuwscooters te springen en door het landschap te scheuren. Echt zo ontzettend gaaf!

Bij vertrek werd ons al verteld dat de kans op het noorderlicht nihil zou zijn. Zelf had ik een app gedownload en die gaf ook al aan dat het 2% was, niet heel hoog dus. Ter compensatie mochten wij een stuk langer rijden met de sneeuwscooters en geloof me, dat was echt alles behalve vervelend. Tussendoor hebben we bij een kötta nog een pauze gehouden waar we warme drankjes kregen en een worstje hebben bereid op het vuur. Heel gezellig!

Na de sneeuwscootertocht keren we terug naar ons appartement, drinken we nog wat biertjes en spelen we een spelletje. Gezellig! De eerste twee dagen in Lapland zijn in ieder geval al ontzettend geslaagd.

Dit waren dag 1 en dag 2 van onze trip in Fins Lapland. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Volgende week donderdag is het tijd voor deel 2. #staytuned 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 20 maart 2020 / 09:30

    Ziet er heel gezellig uit allemaal! Ik zou ook niets liever willen dan nog een keer teruggaan.