fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Klanten kunnen betaalde servicekosten terugvorderen

Klanten kunnen betaalde servicekosten terugvorderen

In de wet is een artikel opgenomen dat een bemiddelaar niet dubbel mag verdienen aan een totstandkoming van een huurovereenkomst. Airbnb ontvangt echter zowel van de huurder, als van de verhuurder servicekosten. Oftewel, iets wat bij Nederlandse Wet verboden is. De rechtbank van Amsterdam heeft op 9 maart 2020 geoordeeld dat Airbnb onder deze regelgeving valt. Dit zorgt ervoor dat de Airbnb servicekosten die je hebt betaald aan het bedrijf onterecht zijn en dus teruggevorderd kunnen worden.

Natuurlijk kan dit gaan van een paar euro’s tot honderden euro’s. Dat ligt er maar net aan hoe vaak jij gebruik hebt gemaakt van de service van het bedrijf. Airbnb heeft per boeking al snel 14% servicekosten in rekening gebracht dus het terugvorderen van deze servicekosten kan echt wel de moeite waard zijn. Wij hebben er in ieder geval in de afgelopen jaren een aantal keren gebruik van gemaakt dus ik ga zeker eens kijken wat ik hiervan terug kan krijgen.

Wil jij ook een poging wagen? Dan is het eventueel een idee om dit te doen via een claimbedrijf. Zij bieden de service aan om alle werkzaamheden voor je uit te voeren. In dit geval hoef jij dus alleen de facturen van Airbnb en benodigde gegevens aan te leveren en zij doen de rest. Het is op no cure no pay basis. Dus enkel wanneer het ze lukt om het geld terug te vorderen dan vragen ze 25% van het totaal teruggevorderde bedrag als vergoeding. Lukt het ze niet? Dan kost het je dus ook niets. Meer info tref je uiteraard bij Airbnb servicekosten stichting.

Wist jij dat betaalde servicekosten terugvorderen via Airbnb mogelijk is?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: