fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Ontspannen tijdens je zwangerschap

Ontspannen tijdens je zwangerschap

Neem op tijd rust! Doe niet teveel. Wel luisteren naar je lichaam hè? Hele goed bedoelde adviezen die ik dagelijks krijg en die voor zwangere dames heel herkenbaar zullen zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ontzettend lastig vind om te ontspannen tijdens mijn zwangerschap. Dat komt misschien ook omdat ik op het punt sta om te verhuizen en dus weinig rust in mijn hoofd heb. Laatst heb ik hierdoor wat tips opgeschreven om te kunnen ontspannend tijdens je zwangerschap. In dit artikel deel ik de tips die voor mij werken. Ben je benieuwd? Lees dan met mij mee.

Ontspanning tijdens de zwangerschap

Wat fijn is, is dat ik echt gezegend ben met een hele goede nachtrust. Ik klop het even af maar tot nu toe ben ik er nog geen één keer uit gehoeven om te plassen. Daarnaast slaap ik echt heerlijk met mijn zwangerschapskussen en heb ik ook geen last van mijn bekken, rug of kramp in mijn benen. Op dat gebied heb ik dus echt niets te klagen en ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft. Het ontspannen ´s nachts gaat dus heel goed maar overdag is dat wat lastiger.

Volgende week krijgen wij de sleutels van ons nieuwe huis en dat betekent natuurlijk dat er werk aan de winkel is. Nu hebben wij dit heel goed voorbereid en ben ik, sinds december, iedere week al van alles op het gemakje aan het inpakken. Dus verhuisstress ervaar ik absoluut niet. Wel ben ik rusteloos en vind ik het moeilijk om even te gaan zitten terwijl er voor mijn gevoel altijd wel iets nog kan gebeuren. Toch heb ik een aantal tips op gezocht en gelukkig werken er daarvan een aantal goed. Tijd om deze met jullie te delen.

Een warm bad of lekkere douche

Kijk, douchen moeten we toch iedere dag. In plaats van dit snel snel te doen neem ik er nu echt even een momentje voor. Sowieso ben ik groot fan van een warm bad en ik zorg nu dat ik gewoon minimaal 3x per week een half uur een me time momentje neem in een warm bad. Ik merk echt dat ik hier heel erg relaxed en ontspannen van wordt.

BookBeat 

Sinds kort heb ik een abonnement op BookBeat. Ik ben namelijk eigenlijk een onwijze boekenworm maar vind de rust niet voor het lezen van een boek. Voor mij is hierhoor BookBeat echt een uitkomst. Ik luister naar boeken en verhalen terwijl ik bijvoorbeeld de was opvouw of de vaatwasser uitruim. Een ideale combinatie. Tip voor mijn mede preggo’s: ‘Ontspannen Zwanger’ van Doete Reitsma.

Wil jij BookBeat proberen? Dat kan! Via mijn persoonlijke link kun je 2 maanden gratis BookBeat uitproberen. Gebruik hiervoor de code lindseybeljaars. 

Wandelen

Het weer moet natuurlijk meezitten maar ik vind het wel heel fijn om een wandeling te maken. Natuurlijk niet te lang en niet te ver maar even lekker wandelen met mijn vriend en onze Mechelse herder Spyke is echt heel fijn en ontspannend. Tijdens deze wandeling draag ik wel mijn buikband van Noppies. Deze buikband geeft mijn buik net wat meer ondersteuning waardoor ik minder snel last krijg van mijn banden.

Ontspannen tijdens je zwangerschap doe je zo! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.