fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Zo krijg jij meer website traffic

Zo krijg jij meer website traffic

Als blogger is het belangrijk dat mensen je content bekijken en dat je een publiek opbouwt. Hierin moet, in de loop der jaren, idealiter zeker een stijgende lijn zitten. ‘Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?’ is een vraag die mij lang boven het hoofd heeft gehangen. Inmiddels ben ik een HBO communicatiestudie en heel wat jaren verder en heb ik wel wat goede antwoorden gekregen op deze vraag. Wil jij ook weten hoe meer traffic naar je website krijgen werkt? Lees dan nu mijn tips, want zo krijg jij meer website traffic!

Zo krijg jij meer website traffic

Met traffic wordt uiteraard het verkeerd naar je website bedoeld. De meest ideale situatie is dat je het aantal bezoekers op de website iedere maand laat toenemen. Zo zijn er steeds meer mensen die jouw content lezen en bekijken en bouw je je publiek op waardoor deze steeds groter wordt. Dit is echter wel iets wat tijd kost en wat je niet binnen één dag hebt geregeld. Tip 1 is dus ‘heb geduld!’

Wees consequent

Ik ben mijn blog 5,5 jaar geleden begonnen en heb destijds met mijzelf afgesproken om iedere werkdag, om 05:00 uur, een artikel online te plaatsen. Van mijzelf ben ik een perfectionistisch en zeer gedisciplineerd. Op wellicht een aantal (zieke) dagen na is er, in 5,5 jaar tijd, iedere werkdag netjes om 05:00 uur een artikel online gekomen op mijn blog. Vanaf begin af aan weten mijn lezers hierdoor precies waar ze aan toe zijn. Wel zo prettig!

SEO proof tekst

Wanneer een potentiële lezer aan het zoeken is in een zoekmachine naar een bepaald onderwerp waar jij over hebt geschreven dan wil je natuurlijk hoog bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Hier heb je meerdere tactieken voor maar stap 1 is het SEO proof maken van je tekst. Vorige week heb ik hier het artikel ‘Zo maak je jouw tekst SEO proof‘ over geschreven. Lees dat artikel ook zeker even als je totaal nog geen kaas hebt gegeten van het SEO proof maken van teksten.

Mooie beelden

Naast dat de tekst uiteraard goed van kwaliteit moet zijn mogen de beelden ook niet vergeten worden. Beelden versterken je tekst en kunnen zorgen voor een goede inspiratie. Zorg er dus voor dat je je artikelen ondersteunt met goede en mooie beelden. Probeer hierin ook af te wisselen zodat niet iedere foto in ieder artikel hetzelfde is.

Pinterest

Een zeer onderschat social media kanaal is Pinterest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook een lange tijd niets met Pinterest heb gedaan. Zo stom want het is een perfect kanaal om meer traffic naar je website te krijgen. Laat schreef ik een artikel waarin ik heb besproken hoe je meer verkeer naar je blog via Pinterest kunt krijgen. Absoluut een artikel dat de moeite waard is om te lezen. Daarnaast dus zeker de moeite waard, mocht je dit nog niet doen, aan de slag te gaan met Pinterest.

Naast Pinterest kun je uiteraard ook Instagram en Facebook inzetten om hierdoor extra verkeer naar je blog te krijgen. Inmiddels heb ik 10.000+ volgers op Instagram en kan ik dus een swipe-up toevoegen in mijn stories. Een heel fijn middel om wat extra bezoekers op mijn blog te krijgen.

Adverteren

Uiteraard zijn er ook betaalde manieren op meer traffic op je website te krijgen. Heel af en toe maak ik hier eens gebruik van maar ik probeer mijn verkeer toch het liefst organisch te verkrijgen. Adverteren kun je doen op bijvoorbeeld Facebook en/of Instagram maak je kunt ook aan de slag met Google Adwords om zo je artikel naar plaats 1 te boosten wanneer er specifiek op een onderwerp wordt gezocht.

Lees je statistieken

Natuurlijk is het jouw blog en schrijf je voornamelijk over hetgeen wat jij interessant vindt. Toch is het een goed idee om je statistieken regelmatig te lezen. Zelf worden mijn bezoekers gemeten via Google Analytics en via deze tool kan ik precies zien waar veel op wordt gezocht en waar veel verkeer op is. Hieruit kun je dus leren wat jouw bezoekers juist wel of juist niet interessant vinden. Uiteraard kennis waarop je kunt inspelen wanneer je nieuwe inspiratie nodig hebt voor nieuwe artikelen.

Zodra je bezoekersaantal stijgt op je blog komt er ook een beter verdienmodel om de hoek kijken. Geld verdienen met bloggen is namelijk helemaal zo gek niet. Sterker nog, ik heb er begin dit jaar mijn eigen bedrijf van gemaakt. Naast het schrijven van advertorials verdien ik o.a. ook geld met affiliate marketing en deze vorm van marketing wordt steeds interessanter bij steeds meer bezoekers. Mijn affiliate marketing loopt voornamelijk via Linkpizza en dat is zeker een aanrader om eens te proberen!

Heb jij een blog?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Deel dit bericht op Pinterest ↓

Zo krijg jij meer website traffic

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 12 november 2020 / 16:38

    Bedankt voor de tips ! Ik kan ze goed gebruiken, daar ik nog maar enkele maanden geleden begonnen ben !