fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

Meer verkeer naar je blog via Pinterest

Meer verkeer naar je blog via Pinterest

Pinterest is een social media kanaal dat flink wordt onderschat. Laat ik eerlijk wezen, ook ik onderschat dit kanaal en laat het veel te vaak links liggen. Sinds vorige week ben ik mij weer helemaal aan het verdiepen in Pinterest marketing en hoe je meer verkeer naar je blog via Pinterest krijgt. Ik ben weer aan de slag gegaan met het kanaal en ga in dit artikel mijn tips delen die de afgelopen week echt voor verschil hebben gezorgd. Let’s go! 

Meer verkeer naar je blog via Pinterest

Tijd is bij mij het grootste probleem. Ik werk niet fulltime aan mijn blog en instagram maar heb hiernaast gewoon een fulltime baan. Dat betekent dat ik het allemaal in de avonduren en in het weekend bijwerk. Het schrijven van content, het maken van foto’s, het bijhouden van mijn instagramaccount etc. snoepen hier echt alle tijd weg waardoor ik zelden ruimte maak voor Pinterest. Na het lezen van een post over Pinterest besloot ik hier toch weer een klein beetje tijd voor te reserveren en ja, het heeft al zeker voor effect gezorgd.

Wat is Pinterest?

Allereerst geef ik antwoord op de bovenstaande vraag. Pinterest is officieel een social media kanaal omdat je elkaar kunt volgen maar eigenlijk is het meer een zoekmachine in de vorm van plaatjes. Anders dan Facebook en Instagram is Pinterest een stuk minder ‘sociaal’ en is men echt op zoek naar inspiratie en/of tips. Zie het als een Google maar dan in de vorm van plaatjes. Wanneer je op zoek bent naar een kanaal dat meer bezoekers naar je website trekt dan zit je dus bij Pinterest, mits je het juist inzet, helemaal goed.

Om te starten is het handig dat je ervoor zorgt dat je je persoonlijke Pinterest account omzet naar een zakelijk account. Hiermee krijg je inzichten in statistieken waardoor je goed kunt uitlezen of hetgeen wat je probeert een positief of een negatief effect heeft. Zorg vervolgens ook dat je je jouw website koppelt aan Pinterest en kies voor een duidelijke profielfoto, naam en omschrijving van je account. Zodra dit allemaal oké is kan het werken met Pinterest van start gaan.

Pinterest marketing slim inzetten: 3 tips

 1. Maak een mooi design voor je pins zodat je een eenheid creëert en men op den duur je pins gaat herkennen. Het liefst maak je voor iedere link minstens twee verschillende pins zodat je je bereik hierop vergroot. Ik doe dit zelf via Canva.
 2. Zoals gezegd kun je Pinterest vergelijken met Google maar dan met plaatjes. SEO is net als bij Google ook bij Pinterest heel erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je je pins een uitgebreide SEO omschrijving mee geeft die relevant zijn voor de pin.
 3. Wees actief! Dat is eigenlijk de tip voor ieder Social Media kanaal en dat is bij Pinterest ook zeker het geval. Ben lekker actief in het pinnen en re-pinnen. Men zegt dat de gouden regel de 70/30 regel is, oftewel 70% pins van anderen en 30% eigen pins.

Eerlijk is eerlijk, deze pins zijn voor mij ook zeker een reminder. Ik wil gewoon meer tijd vrij gaan maken voor Pinterest en mijn marketing game hier op loslaten. De drie tips volg ik ook niet altijd even netjes maar verschil maken ze zeker. Doe er je voordeel mee 😉

Oh en natuurlijk lijkt het mij heel erg leuk om te connecten op Pinterest. Bij deze mijn pinterest account. Zie je daar!

Gebruik jij Pinterest om meer volgers naar jouw blog te krijgen? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Bewaar dit artikel via Pinterest ↓

Meer verkeer naar je blog via Pinterest

Delen:

3 Reacties

 1. 15 oktober 2020 / 14:39

  Wat een leuk en handig artikel!
  Ik vind het trouwens heel knap dat je naast een baan je blog en instagram zo goed kunt bijhouden, complimenten. <3

  Zelf gebruik ik ook Pinterest voor mijn blog, maar ik kan er helaas ook niet altijd de tijd voor vinden. #oeps 😛

  Liefs
  x

  • 15 oktober 2020 / 15:23

   Hé Fabienne,

   Ah wat lief van je, dankjewel!! Wat is je Pinterest? Dan voeg ik je toe.

   Fijne dag nog x

   • 15 oktober 2020 / 18:17

    Mijn pinterest is heet ook @enjoyyourownbeauty.nl 🙂
    Leuk ik zal je ook even toevoegen! <3

    Liefs
    X