fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Zo werkt affiliate marketing

Zo werkt affiliate marketing

Inmiddels blog ik meer dan 5 jaar en is mijn kennis rondom het bloggen en de marketing hiervan flink gegroeid. Ik krijg dan ook wekelijks de vraag: ‘Hoe werkt affiliate marketing?’ Daar heb ik inmiddels ook flink wat ervaring in en dus besloot ik deze eens te gaan verwerken in een artikel. Zo werkt affiliate marketing! Ik vertel je er alles over.

Zo werkt affiliate marketing

Doordat ik vaak de vraag krijg hoe affiliate marketing nou werkt heb ik de indruk dat heel wat mensen ook willen beginnen met affiliate marketing maar geen flauw idee hebben waar te beginnen. Eerlijk gezegd begrijp ik dit wel. Ik kan me ook herinneren dat ik vroeger met precies hetzelfde aan het struggelen was. Ik heb mijzelf heel wat avondjes verdiept in deze tak van marketing voordat ik het een beetje begon te begrijpen. Vervolgens heb ik stap voor stap uitgezocht wat er allemaal mogelijk was en wat voor mij de meest ideale manier zou zijn.

Affiliate marketing: ‘een vorm van internet marketing waarbij je wordt beloond door adverteerders voor de gegenereerde verkopen of leads.’

Voorbeeld van Affiliate marketing

Stel; Ik schrijf een review over een product dat te koop is bij Bol.com en in deze review plaats ik een link naar deze productpagina op Bol.com. Zodra jij op deze link klinkt en iets besteld bij Bol.com dan krijg ik hier een klein percentage van. Dit is dus de beloning van de adverteerder voor de gegenereerde verkopen. Overigens betekent dit niet dat jij meer geld betaald! Zie het als een bedankje vanuit Bol.com dat jij dus, via mij, een aankoop hebt gedaan. Maandelijks loopt dit bedrag op en dit wordt, aan het einde van de maand, uitbetaald.

Per webshop verschilt het percentage van de commissie maar gemiddeld ligt deze tussen de 2- en 5%. Dit klinkt natuurlijk niet zoveel maar het bedrag loopt vrij snel op als er veel wordt verkocht. Ik zie deze inkomsten voornamelijk als ‘leuk extraatje’.

Om te starten met affiliate marketing moet je je aanmelden bij marketing partners. Er zijn veel grote online webshops die zich aansluiten bij een netwerk als ze affiliate marketing willen inzetten voor het bedrijf. Je kunt deze makkelijk vinden door te googelen maar mijn advies is om je direct aan te melden bij Linkpizza. Ik heb ervaring met meerdere affiliate netwerken maar Linkpizza is veruit mijn favoriet en ik kan je dit dan ook van harte aanbevelen.

Linkpizza

Affiliate Marketing met LinkPizza is ideaal aangezien, via de plug-in, links automatisch worden aangepast naar affiliate links. Met jouw Linkpizza-account heb je direct toegang tot een gigantisch netwerk van affiliate adverteerders. Grote bedrijven zoals de Bijenkorf, Bol.com en Coolblue zijn allemaal bij hen aangesloten. Door in te loggen in jouw dashboard krijg je een heel overzichtelijk beeld van jouw inkomsten en maandelijks ontvang je een factuur die je netjes in je administratie kunt verwerken. Echt ideaal!

Zodra je bent goedgekeurd bij het affiliate programma kun je direct starten met jouw affiliate marketing campagne. Het is tijd om content te schrijven en hierin te verwijzen naar jouw product of dienst met hierachter een affiliate link. Zorg ervoor dat het artikel goed geschreven is en SEO proof is. Hoe beter jouw artikel wordt gevonden via Google, hoe meer mensen het lezen en hoe meer kans je dus hebt dat mensen doorklikken op de affiliate link en op deze desbetreffende site iets bestellen. Nogmaals, installeer de plug-in van Linkpizza en het gaat echt allemaal vanzelf! Alle begin is moeilijk maar begin er gewoon aan en je zult zien dat het echt makkelijker is dan dat het klinkt!

Geld verdienen met bloggen

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met bloggen en affiliate marketing is er 1 van. Het is niet mijn grootste inkomstenbron maar het is zeker een leuk extraatje. Laatst schreef ik een algemeen artikel overgeld verdienen met bloggen. Mijn advies is zeker om dit artikel ook nog te lezen.

Ben jij bekend met Affiliate Marketing? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: