fbpx
111   126
47   184
44   97
12   191
65   389

Besparen op een abonnement

Besparen op een abonnement

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Stiekem denk ik dat iedereen wel behoefte heeft aan een nieuw jaar aangezien 2020 nogal een rollercoaster is. Laten we hopen dat 2021 weer een beetje ‘normaal’ wordt. Aan het einde van het jaar kijken mijn vriend en ik altijd naar onze vaste lasten. De meeste abonnementen sluit je per jaar af en besparen op een abonnement kan eigenlijk altijd. In dit artikel ga ik je vertellen hoe. Lees je mee?

Besparen op een abonnement

Breng alle abonnementen in kaart

Stap 1 is natuurlijk het bekijken van de huidige situatie. Het beste kun je even al je abonnementen in kaart brengen. Wat voor abonnementen zijn er en wat zijn hier de kosten van? Zorg voor een duidelijk overzicht en zet het echt allemaal even op een rijtje.

Wat gebruik je daadwerkelijk?

Leuk, zo’n abonnement, maar heb je hem wel nodig? Probeer je gebruik van het afgelopen jaar in kaart te brengen. Een belangrijk abonnement om te bekijken is je internet en tv. Heb je bijvoorbeeld een gigantisch uitgebreid pakket maar kijk je alleen naar Netflix? Dan kun je ervoor kiezen om de televisie weg te laten vallen. Stream of game je veel? Dan is een hoge Mbit/s wel fijn maar gebruik je dit zelden? Dan kan de internetsnelheid natuurlijk prima naar beneden. Pas zo je abonnement aan naar je gebruik zodat het bedrag dat je betaald hierbij past. Kleine tip; een abonnement van internet en tv is bij T-Mobile maandelijks aanpasbaar. Eventueel kun je hem dus bijvoorbeeld in de zomer lager zetten dan in de winter.

Abonnementen vergelijken

Check eens of je je huidige abonnement ergens anders goedkoper kunt krijgen. Op internet zijn genoeg vergelijkingssites te vinden waarbij je binnen een minuut weet wat je precies kunt besparen op je huidige abonnementskosten. Daarnaast is het ook zeker een goed idee om aan het einde van het jaar met je huidige aanbieder eens te bellen. Wellicht kunnen ze wel wat extra’s voor je betekenen?

Automatische verlengingen

Wat je zeker in de gaten moet houden zijn automatische verlengingen. Dit zijn van die abonnementen die vrolijk een jaar verder gaan als je niet laat weten ermee te willen stoppen. Wanneer je eenmaal over het termijn bent verstreken kun je dit niet meer terugdraaien en zit je er dus weer een jaar aan vast. Zonde van het geld als je er eigenlijk mee had willen stoppen. Zorg er dus voor dat je in je agenda noteert wanneer je abonnement afloopt. Op dat moment kun je zelf bewust een keuze maken of je hem wel of niet door wilt laten lopen.

Lees hier meer over het besparen op abonnementen.

Zijn er nou echt abonnementen die je niet gebruikt? Wellicht een abonnement op de sportschool waar je nu niet naartoe kan of op een tijdschrift die je nooit meer leest? Weg ermee! Je kunt die euro’s echt beter besteden aan dingen die je wel gebruikt en waar je wel plezier van hebt. 

Op mijn blog deel ik geregeld informatieve artikelen die te maken hebben met dit soort onderwerpen. Mocht je dit interessant vinden, volg me dan via Facebook zodat je geen artikel mist en stay tuned! Naast besparen kun je ook extra gaan verdienen met bijvoorbeeld affiliate marketing.

Bekijk jij ieder jaar je abonnementen eens goed? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Deel dit artikel op Pinterest ↓

Besparen op een abonnement

Delen:

2 Reacties

    • 16 november 2020 / 11:34

      Lief van je, thanks Fabienne x