fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Een houten vloer in de woonkamer

Aanpassingen in het interieur

Zo nu en dan schrijf ik een interieur gerelateerd artikel. Hierbij geef ik je een inkijkje in ons interieur. Vandaag ga ik je wat meer vertellen over de houten vloer in onze woonkamer. Ben jij benieuwd en wil jij hier alles over weten? Lees dan zeker met mij mee.

Een houten vloer in de woonkamer

Wij hebben een keuken, bijkeuken en berging en deze zijn allemaal voorzien van een tegelvloer. Onze garage heeft een soort vinyl vloer en vanaf de trap naar boven ligt er op de eerste en tweede verdieping laminaat. Alleen in de hallen en in de woonkamer hebben wij een houten vloer liggen. Zodra wij ons huis kochten wisten we dat we er letterlijk alles uit gingen halen, behalve de houten vloer.

Van huis uit ben ik een houten vloer gewend en ik vind het persoonlijk ook gewoon heel erg mooi. Het geeft een warm en robuust effect en in combinatie met onze meubels staat het gewoon heel erg goed. Het is een eiken vloer die wij flink geschuurd hebben en vervolgens voorzien hebben van een matte, blanke lak. Er zit natuurlijk een verschil in eiken vloeren maar die van ons vind ik echt heel erg mooi geworden. Vooral de schuurbeurt heeft hem echt enorm opgeknapt. Hij is niet te netjes, heeft robuuste knoesten en glimt niet.

Om de vloer helemaal af te maken hebben wij dikke, hoge plinten (12cm) geplakt met een lichte bolling qua afwerking. Deze hebben we voorzien van een witte, hoogglans lak. Deze lak tref je ook op onze deuren en kozijnen voor één geheel. Ook dit zorgt ervoor dat een vloer een hele andere look krijgt. Het ziet er net allemaal iets moderner en ook wat chiquer uit.

Op dit moment zie je in interieurs niet zo heel vaak meer echte, houten vloeren. Tegenwoordig wordt er toch snel gekozen voor een laminaat- of PVC vloer. Dit zijn natuurlijk wel houtlook vloeren maar zijn niet van echt hout. Op zich vind ik PVC wel een hele goede keus. Mocht ik op dit moment een nieuwe vloer moeten kiezen dan zou hier wellicht ook mijn keuze op vallen. Het liefst in een visgraat gelegd. Vaak zijn PVC vloeren bijna niet van het echt te onderscheiden en qua onderhoud zijn ze toch wel veel makkelijker dan een houten vloer. Bij een echte houten vloer moet je toch wel uitkijken met veelvuldig dweilen en is het verstandig hem eens in de zoveel tijd opnieuw te behandelen.

Wij hebben dus een houten vloer in de woonkamer. Welke soort vloer heb jij in de woonkamer? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 2 maart 2020 / 13:25

  Ik vind een houten vloer zo mooi!

 2. 28 februari 2020 / 15:50

  Dit jaar ga ik samen met mijn vriend een huis kopen en ik droom echt van een houten vloer. Het staat zo ontzettend mooi in je interieur.

 3. VWillemse
  28 februari 2020 / 15:16

  Ik vind echt houten vloeren nog altijd het mooiste staan.
  Het mag dan nog zo echt lijken, sommige laminaat of pvc vloeren, alleen het gevoel van echt houd vind ik al zoveel fijner.
  Het enige nadeel is dat er wel sneller nageltjes van de hond en katten in de lak krassen waardoor de vloer er wel sneller geleefd uit gaat zien.
  Maar goed met ’n drukke pup en twee over enthousiaste kittens zitten er wel meer krasjes in ons interieur ?