fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara

Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara

Oh yes! Het is weer tijd voor een good old budget mascara review. Stiekem vind ik budget mascara’s altijd ongelofelijk leuk om te reviewen. Dit keer is het de beurt aan de Essence Bye Bye Panda Eyes Mascara. Ben jij benieuwd naar deze gloednieuwe mascara? Lees dan nu mee.

Essence Bye Bye Panda Eyes Mascara

Ieder voorjaar komt Essence met een grote update van het assortiment. Ja, en ook dit jaar hebben ze weer heel wat nieuwe items aan hun assortiment toegevoegd. Een daarvan is deze Essence Bye Bye Panda Eyes Mascara. De naam zegt denk ik al genoeg? Het is een mascara die niet zorgt voor het welbekende panda-effect.

Deze mascara komt in een hele herkenbare verpakking. Bijvoorbeeld de Essence What the Fake! Mascara en de Essence I need a miracle! volumizing & strenghtening mascara zitten in precies dezelfde verpakking. Essence heeft wel heel handig de kleur van de stickers en de teksten aangepast zodat je de mascara’s wel van elkaar kunt onderscheiden. Deze Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara bevat een zwarte huls met koraal/oranje kleurige details. Ik vind deze verpakking er leuk en speels uitzien. Niets op aan te merken!

Deze mascara vermeld, zoals alle andere mascara’s, een aantal duidelijke beloftes. Deze Bye Bye Panda Eyes Mascara van Essence belooft je wimpers mooi te definiëren. Daarnaast belooft hij smudgeproof te zijn en hierdoor dus ook longlasting. De mascara bevat 16ml. (wow!) en de formule is olievrij en vegan. En de belofte waarom deze mascara heel anders is dan de meeste mascara’s: je zou het gemakkelijk kunnen verwijderen met warm water, zonder make-up remover.

Tijd om naar het borsteltje te kijken. Dit is een vrij rechttoe rechtaan borsteltje met korte haartjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soort borsteltjes juist altijd het fijnste vind. Van mijzelf heb ik al vrij lange wimpers en deze borsteltjes zorgen er altijd voor dat ik mijn mascara netjes vlekkeloos kan aanbrengen. Tijd om te kijken hoe deze mascara uitpakt op mijn wimpers.

Swatch

Op rij 1 zie je mijn wimpers zonder mascara. De middelste rij toont mijn wimpers met één laagje mascara op de bovenste wimpers. Op de onderste rij zie je mijn wimpers met twee laagjes mascara op mijn bovenste wimpers en één laagje op mijn onderste wimpers.

Hier nog een fullface foto met het resultaat van deze mascara.

Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara

Conclusie

Zoals ik aan het begin van deze review al zei, super leuk om weer eens een mascara van Essence te proberen. Wat mij meteen opviel is dat de formule vrij waterig is en hierdoor brengt hij makkelijk aan zonder te klonteren. Hij maakt mijn wimpers goed zwart en hij blijft gedurende de dag goed zitten. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het volume en de lengte een beetje vind tegenvallen. Al belooft deze mascara dat ook niet persé, dus eigenlijk kan ik daar niet helemaal iets van zeggen. Voor everyday is hij helemaal prima.

Dan kom ik even terug op de belofte die deze Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara uniek maakt: je zou hem kunnen verwijderen met lauwwarm water. Uiteraard heb ik dat getest om deze review compleet te maken. Werkt het? Ja! In combinatie met water lijkt deze mascara te verklonteren en na het verwijderen van deze korreltjes is de mascara foetsie. Geen rare vegen op mijn gezien, geen panda-ogen. Die belofte komt hij dus zeker na! Inderdaad Bye Bye Panda Eyes! 

Deze Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara is o.a. bij Kruidvat verkrijgbaar voor €3,99

Welke mascara gebruik jij op dit moment dagelijks? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

Delen:

1 Reactie

  1. 2 maart 2020 / 13:30

    Klinkt heel erg goed!