fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Supersnel en stabiel glasvezel

Supersnel en stabiel glasvezel

Wel of geen glasvezel? Je hebt jezelf deze vraag vast weleens gesteld. Zeker wanneer je zelf een eigen huis hebt is het zeker een afweging die je kunt maken. Mijn vriend en ik hebben laatst deze afweging gemaakt en er uiteindelijk voor gekozen om glasvezel aan te leggen in onze woning. Inmiddels genieten we al een tijdje van Supersnel en stabiel Glasvezel. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: ‘wel of geen glasvezel?’ en laat ik je dus weten waarom wij uiteindelijk de knoop hebben doorgehakt en dus wel voor glasvezel hebben gekozen. Lees je met mij mee? Gezellig!

Wel of geen glasvezel?

Heb jij niet overal in je huis dezelfde WiFi verbinding? Duurt het downloaden soms uren? Ben je in een Teams meeting of aan het videobellen en is deze continu aan het haperen? Zo irritant! Deze struggle hebben wij echt jaren gehad. Zelfs met het inzetten van WiFi repeaters werd het probleem niet 100% verholpen en liep soms de irritatie hoog op.

Mijn vriend en ik hebben beide een eigen bedrijf. Voor zowel zijn als mijn bedrijf is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. Ons werk is voornamelijk online, de mailbox is heel belangrijk en ook bestanden downloaden en uploaden moet vlot kunnen gaan. Zo nu en dan is het hebben van een online meeting zonder haperen natuurlijk ook heel prettig. Naast mijn eigen bedrijf heb ik nog een kantoorbaan waardoor ik niet de hele dag thuis ben. Mijn vriend heeft fulltime zijn eigen bedrijf en werkt voornamelijk vanuit huis. Vooral voor hem was het echt tijd om dit probleem aan te pakken.

Voordeel van glasvezel

We hebben hiervoor wat research gedaan en uiteindelijk bleek voor ons een glasvezel abonnement de beste oplossing. Met glasvezel internet is een internetverbinding namelijk altijd stabiel en snel. Natuurlijk zijn er verschillende abonnementen en kies je uiteindelijk voor een internetabonnement dat bij jouw wensen en budget past.

Eigenlijk heeft glasvezel alleen maar voordelen zoals een stabiele verbinding, razendsnel internet, een hoge down- én uploadsnelheid. Wist je trouwens ook dat de kwaliteit van je tv ook verbeterd? Het beeld is scherper, heeft een hogere helderheid én loopt soepeler. De herfst en winter komen er weer aan dus heerlijk streamen vanuit Netflix, Videoland of YouTube zonder bufferen is mogelijk.

Lees hier mijn 3 Netflix aanraders

Nadeel van glasvezel

Er is echter één groot nadeel aan glasvezel en dat is dat nog niet iedereen het heeft. Glasvezel moet natuurlijk echt getrokken worden waardoor in de wijk het hele straatwerk open moet. Ja, in heel Nederland. Dat is natuurlijk een flinke klus! Inmiddels zijn ze vrij ver met de aanleg van glasvezel en is het inmiddels al beschikbaar voor het grootste gedeelte. Wij hadden geluk en kregen het regelijk vlot aangelegd waardoor we dus ook gelijk zijn overgestapt. Ligt er op dit moment nog geen glasvezel in jouw straat? Dan zal het vast niet lang duren voordat dit wordt aangelegd. Eventjes geduld nog.

Tip: zodra glasvezel wordt aangeboden, stap over! Het is echt een verademing en daarna wil je nooit meer terug (we spreken uit ervaring!)

Heb jij glasvezel? Ervaar je supersnel en stabiel glasvezel? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

 

Delen: