fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

Hoe belangrijk zijn merken nu eigenlijk?

Hoe belangrijk zijn merken nu eigenlijk?

Merken, we worden er iedere dag mee geconfronteerd. Op straat, op TV, op YouTube.. je ontkomt er niet aan. De ene influencer praat over de nieuwe Gucci Tas terwijl de ander net de nieuwe iPhone X heeft gekocht. Maar, hoe belangrijk zijn merken nu eigenlijk?

Fashion

Merken lijken je tegenwoordig een soort van te representeren. Gek van Dior? Dan ben je vast iemand die van klassieke schoonheid houdt. Heel YouTube draagt de welbekende V oorbellen van Louis Vuitton. Begrijp me niet verkeerd, ik vind zo ook prachtig, maar hoor ik er pas echt bij als ik ook die oorbellen heb? Hetzelfde geldt voor de Gucci Belt.

Auto’s

Hoe zit het met de auto’s? Je bent wat je rijd, een welbekende uitspraak. Ik rijd een Audi, zegt dit gelijk iets over mij? Of mag ik dit gewoon een hele mooie auto vinden? Tsja.. mijn vader rijdt al zijn hele leven Audi dus ik ben er gewoon mee opgegroeid. Of zegt dit nu ineens iets over mijn vader?

Telefoons

Liever een iPhone dan een Samsung telefoon, want je bent grafisch ingesteld en gevoelig voor vormgeving. Of toch de Samsung, omdat je houdt van praktisch en stiekem Android gewoon veel fijner vind. En wat heb je aan een iPhone als je ook geen iMac hebt? Of moet je ze dan beide aanschaffen? Wat een gekte eigenlijk!

Waarom moeten merken nu perse iets over je zeggen? Ik ben communicatiespecialist en heb heel erg geleerd dat het hebben van bepaalde merken mensen in hokjes stopt. Je ‘hoort’ tot een bepaalde groepering en doelgroepenhoekje. Logisch, ik snap helemaal waar dat vandaan komt. Eerlijk is eerlijk, ik houd ook van high end merken en ben er ook gewoon gevoelig voor. We worden allemaal beïnvloed en ik ben de laatste die zal zeggen dat dat bij mij niet zo is. Maar zou de wereld er niet gewoon hetzelfde uitzien als het hebben van een bepaald merk er totaal niet toe doet?

In the end, een iPhone of een Samsung, who cares? 

Hoe belangrijk zijn merken nu eigenlijk?’?
Wat vind jij? Is een merk belangrijk, ja of nee? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking met T-Mobile.

Delen:

4 Reacties

 1. 15 november 2017 / 14:35

  Oeh, dit is wel food for thought zeg! Ik hou zelf ook van de wat luxere merken, maar als student kan ik me die niet altijd veroorloven, maar van nep houd ik ook weer niet. Maar alle influencers creĆ«ren inderdaad wel een beeld: je hoort pas bij ‘ons’ als jij dit ook hebt. En helaas heeft niet iedereen zo’n goed gevulde portemonnee.. en vooral niet de jonge kijkers! Fijn geschreven!

 2. 14 november 2017 / 22:49

  Ik vind merken niet heel belangrijk. Sommige dingen van merken zijn wel beter/mooier dan ‘niet’ merken. Zelf heb ik een fijne combi ervan in mijn spullen. Daarnaast een voorkeur voor iPhone, vind het gewoon lekkerder werken. Daarnaast een slechte ervaring met Samsung, Android zelf verveelt me heel snel.

 3. 14 november 2017 / 16:51

  Ik ben niet merkengeil maar ik heb wel een duidelijke voorkeur voor bepaalde merken en ik ben het er zeker mee eens dat bepaalde high end merken betere kwaliteit leveren dan low budget merken. Vooral met schoenen merk ik dat heel erg, van goedkope schoenen krijg ik veel sneller last van mijn voeten. En dan met name met hakken.

  Wat betreft Apple & Android; ik ben al jarenlang fan van Apple. Mijn eerste smartphone was een samsung, al merkte ik al snel dat ik het helemaal niets vond. Zonder ook maar Apple te hebben geprobeerd. Daarna geswitcht en sindsdien nooit meer.

 4. 14 november 2017 / 16:22

  Interessant om te lezen. Het is inderdaad wel waar dat merken worden geassocieerd met waar jij bij hoort. Zelf heb ik er niet heel veel mee. Zo heb ik een iPhone omdat ik het besturingssysteem fijner vindt werken dan een Android toestel.