fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

Belang van meerdere inkomstenbronnen

Belang van meerdere inkomstenbronnen

Een miljonair heeft minimaal 7 verschillende inkomstenbronnen. Deze zin las ik ooit in een magazine en ben ik nooit meer vergeten. Ik heb het artikel toen ook direct gelezen en ben mij gaan verdiepen in het creëren van meerdere inkomstenbronnen. Veel mensen hebben 1 inkomstenbron in de vorm van je salaris. Logisch ook natuurlijk. Maar, wanneer je out of the box denkt kun je een hoop meer inkomstenbronnen creëren en in dit artikel vertel ik je alles over het belang van meerdere inkomstenbronnen. Lees je mee?

Zo creëer je meerdere inkomstenbronnen

Je kunt zeggen ‘Belang van meerdere inkomstenbronnen’ maar je kunt ook zeggen ‘Risico van één inkomstenbron’. Omdenken, soms niet gek om te doen. Want, wat als alles is gebaseerd op één inkomstenbron? Je hypotheek, je verzekeringen, al je uitgaves. Hoe groot is dat risico dan? Vrij groot als je het mij vraagt en daarom vind ik het dus ook belangrijk om meerdere bronnen te hebben. Om 1. meer te kunnen verdienen en om 2. het risico te spreiden.

Sinds 2020 heb ik mijn eigen bedrijf en sta ik officieel ingeschreven bij de KvK. Maar daarvoor was ik al jaren bezig met het bouwen van deze onderneming. Ik was al langer actief op mijn blog en op Instagram. Natuurlijk duurde het een flinke tijd om volgers op te bouwen en verdiende ik hier niet direct mee. Maar alle energie die ik erin stak begon zich te uiten en op een gegeven moment kreeg ik steeds meer aanbiedingen en samenwerkingen.

Naast mijn eigen bedrijf heb ik een fulltime baan als eventmanager. Mijn eerste inkomstenbron is dus mijn vaste, maandelijkse salaris. Dit zorgt altijd voor een fijne en stabiele basis. Daarnaast heb ik dus o.a. mijn blog, Instagram, TikTok en UGC als losse inkomstenbronnen. Daarnaast vind ik het ook interessant om andere investeringen en trends op het gebied van beleggen in de gaten te houden. Ook crypto nieuws volg ik graag. Ik check bijvoorbeeld regelmatig de prijs van Bitcoin. Wist je dat deze op dit moment erg volatiel, oftewel zeer beweeglijk, is? Voor nu probeer ik mij hier vooral over in te lezen zodat ik uiteindelijk een weloverwogen beslissing kan maken op dit gebied.

Heb jij meerdere inkomstenbronnen?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 13 december 2023 / 19:15

    Een passief inkomen hebben naast je vaste baan is altijd een goed idee. Ik zie de laatste tijd heel vaak UGC opkomen, maar volgens is dat nog geen groot ding in Nederland