fbpx
118   138
51   189
45   98
13   192
66   390

Welke soorten jurken zijn trendy in 2023?

Welke soorten jurken zijn trendy in 2023?

Welke soorten jurken zijn trendy in 2023? In welke jurken willen we gezien worden anno 2023? Wat zijn absolute it-modellen die niet mogen ontbreken in je wardrobe? Creëer in het nieuwe modeseizoen van 2023 een smashing look die casual oogt, maar het niet is. Welke modellen je draagt, lees je hier.

Dé trendy jurken van 2023

It-modemerken zoals IRO kleding maken je het gelukkig makkelijk; alle mode items zijn namelijk über hip en cool. Niet iedereen begrijpt de look, hier geldt dan ook snel it takes one to know one. Een New Yorkse en Parisienne fashion mix, zoals bij IRO het geval is, laat zich natuurlijk ook niet zomaar in één zin of conclusie samenvatten.

Bij sommige looks van dit moment is het handig als je jong oogt, je kunt het dan net even wat beter hebben. We willen immers niet, zoals Daphne Deckers het zo raak wist te typeren, het ‘van achteren lyceum, van voren museum’ effect creëren. Ja, korte wikkeljurken met gave, kleurrijke prints zijn helemaal hot dit seizoen. Hoe je ze draagt lees je hier.

Korte jurken

Korte jurken kennen vooral stroken en wikkels. Ze kunnen in een punt uitlopen, zijn getailleerd en zien er gewoon ultra fleurig uit. Durf jij er bijvoorbeeld pastelkleurige laklaarzen, tot kniehoogte op te dragen mét hak? Deze IRO jurk vraagt echt om wat bravoure, lef en zelfbewustheid. Je creëert er echt dé look mee van dit moment.

Little black dress

De little black dress van 2023 is vaak mouwloos, kort, getailleerd en in wikkel-style. Overal op te dragen. Je bent er vrijwel nooit ’te jong of te oud voor’, hij kan gewoon áltijd. Het fijne van deze jurk is dat praktisch alles er bij matcht. Je komt altijd waanzinnig voor de dag zonder eindeloos moeite te doen.

Flower power

Ook in 2023 zien we kleurrijke bloemen dessins terug op jurken en rokken. Bloemenpatronen doen het echt altijd goed en je matcht ze juist met stoere jasjes of een vrijwel effen zwart shirt. Je kunt alle kanten op met bloemdessins en grafische prints dit modeseizoen.

Lange jurk

De lange jurk mag echt enkellang zijn. Ook mag hij half open zijn, doordat het een wikkeljurk model is, of overhemd model bijvoorbeeld. Echt gaaf om er coole sneakers onder te dragen of juist open ‘schoentjes’ (if you get my point). Hij is er voor alle leeftijden, je kunt de plank gewoon niet misslaan. Het is een beeldige, maar ietwat veilige keuze. Leuk en hip is het dan weer om het decolleté net wat meer uitgesneden te dragen.

Mix & Match

We zien dus veel korte jurken in verschillende modellen dit seizoen, die perfect te matchen zijn met hippe korte tops bijvoorbeeld. Schuin aflopende tops geven je heupen overigens een net wat slankere look, dus scoor deze sowieso dit seizoen! Combineer kleuren en prints met zwarte items. En kies eens voor laarsjes onder je jurk voor een super hip effect!

Welke soorten jurken zijn trendy in 2023? Deze dus!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: