fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

The Oversize trend

The Oversize trend

Ieder seizoen lopen er altijd meerdere trends. Zo zien we deze zomer een trend waarbij opvallende sandalen helemaal hip zijn en is ook de Y2K trend populair. Daarnaast zien we felle kleuren, colorblocking en is ook The Oversize trend zeer populair. Op deze laatste trend speel ik in met dit artikel. Ben jij benieuwd naar de trend waarin oversized items een must zijn? Lees dan zeker verder.

Baggy Fashion

Oversized kleding, oftewel grote wijde broeken en een XXL hoodie, let’s go! Sneakers eronder met witte sportsokken, een NY-cap en een coffee to go in de hand en jij bent helemaal on style. Deze style wordt ook wel streetstyle genoemd en deze style gaat hand in hand met The Oversize Trend of ook wel Baggy Fashion genoemd.

Misschien is de gedachte bij grote, wijde kleding wellicht dat het niet een hele flatteuze style is. Ik ben het hier deels mee eens en draag de trend zelf graag afgewisseld met juist wel strakke items. Dus, bijvoorbeeld een wijde jeans, met een strakke top en hier overheen een oversized overhemd. De combi zorgt ervoor dat het alsnog vrouwelijk en figure-hugging is zonder afbreuk te doen aan de trend. Een andere tip is om in plaats van grote dadsneakers juist hakken aan te trekken onder een wijde jeans. Dit zorgt toch weer voor een extra vrouwelijke touch en geeft je outfit een leuke twist.

Heb jij nog niets in de kast hangen die past bij deze trend maar lijkt het je wel leuk om te proberen? Bestel dan items die groter zijn dan je eigen maat. Ik draag eigenlijk altijd een maat S maar als ik op zoek ben naar een t-shirt in ’the oversize trend’ dan bestel ik dit shirt dus in een L of zelfs XL. Zo valt hij lekker los, baggy en wijd en dat is precies wat je wilt. Heel veel merken hebben ook een apart assortiment in plussize fashion en ook hier kun je zeker tussen kijken. Als je op zoek bent naar een grote maten blouse dan zal hij in een grote maat van de plussize afdeling nog groter en wijder vallen. Tof juist toch? Zelf heb ik laatst bij Je m’appelle een grote maten top besteld en deze zit echt precies zoals ik hem wilde hebben.

Tip: Opzoek naar een oversized blazer? Kijk dan ook eens bij plussize fashion. Daar waar de reguliere collectie stopt, gaat de maatvoering van de plus size fashion verder tot en met maat 52.

Heb jij bij het stylen van The Oversize trend weleens gedacht aan plussize fashion?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: