fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Drie manieren om je hond koel te houden

Drie manieren om je hond koel te houden

Feeling hot, hot, hot! Dat het heet wordt vandaag, dat is een ding dat zeker is. Het is volop zomer in Nederland en eerlijk is eerlijk, ik geniet er enorm van. Ik vind het heerlijk om de deur uit te gaan met een zonnebril op, luchtig jurkje aan en slippertjes eronder. Het wordt echter vandaag wel zo warm dat het verstandig is om de verkoeling op te zoeken. Niet alleen voor jezelf, vergeet ook zeker je huisdieren niet. Een hond kan ongemerkt gevaarlijk oververhit raken en het is dus belangrijk om je viervoeter goed in de gaten te houden. In dit artikel bespreek ik drie manieren om je hond koel te houden. Lees je mee?

Voldoende schaduw en drinkwater

Uiteraard een voor de hand liggende manier maar wel een hele belangrijke. Zorg dat je hond de hele dag een plek heeft om in de schaduw te liggen. Je zal merken dat hij dit echt opzoekt en met zijn natte neus het liefst richting wat wind ligt. Daarnaast is ook drinkwater enorm belangrijk zodat hij de hele dag door goed kan blijven drinken. Ververs het water regelmatig en zorg voor lekker vers en koud drinkwater. Ga je je hond uitlaten? Neem dan een fles drinkwater mee.

Uitlaten op een koele plek en bij voorkeur laten zwemmen

Een hond moet nu eenmaal uitgelaten worden, ook op hete dagen. Daar ontkom je nu eenmaal niet aan. Probeer hem goed uit te laten in de ochtend en in de avond en dus niet op het heetst van de dag. Vermijd warme tegels en asfalt. Dit is echt killing voor honden. Probeer er zelf maar eens op te gaan lopen met blote voeten, niet te doen! De kussentjes onder de poten van honden zijn extreem gevoelig en een hond koelt zelfs af via zijn poten. Wandelen op het gras, in een bos met veel schaduw of langs de waterkant is het beste idee. Onze Mechelse herder is absoluut een waterrat dus wij laten hem op warme dagen altijd heerlijk zwemmen. Het liefst iedere ochtend en avond zodat gedurende de dag zijn vacht ook nog nat blijft en hij daardoor koeler blijft.

Maak een hondenijsje

Voor Spyke maak ik graag hondenijsjes. Het is echt super makkelijk te maken en onze viervoeter is dol op het bevroren lekkers. In deze reel laat ik je zien hoe jij thuis ook ijsjes kunt maken voor je hond.

Wat heb je nodig?

🧊 Zijn favoriete natvoer

🧊 Een dentalstick/botje

🧊 Water

🧊 Muffinvormpjes

🧊 Bakje en een vork

Je doet een flinke schep natvoer in een bakje en prakt deze fijn met een vorm. Vervolgens verdun je het natvoer met water, schenkt het mengsel in de muffinvormpjes en steekt er vervolgens de dentalsticks in als ‘ijsstokje’. Even een aantal uren in de vriezer en zodra het ijs goed bevroren is kan het smullen beginnen!

Dit zijn drie manieren om je hond koel te houden. Geniet morgen van het zonnetje maar vergeet de verkoeling en je viervoeters niet! X

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: