fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Food waste week

Food waste week

Dit artikel wil ik graag gebruiken om aandacht te schenken aan de Food waste week. In deze week bevinden we ons nu middenin! De Verspillingsvrije Week is namelijk van 11 t/m 17 september. Heb jij hier nog nooit van gehoord en heb je dus geen idee wat dat betekent? Lees dan zeker even dit artikel. Je hebt nog een paar dagen om mee te doen!

Verspillingsvrije week

Wist je dat 1/4 van het voedsel jaarlijks wordt verspild in Nederland? Zonde!

De verspillingsvrije week is natuurlijk in het leven geroepen om awareness te creëren voor voedselverspilling. Eigenlijk wordt je dus uitgedaagd om de hele week geen voedsel te verspillen. Oud brood? Maak er wentelteefjes van. Groenten over? Een pasta of burrito zijn geweldige gerechten om heel wat groenten in te verwerken. Zijn de bananen al bruin? Bak er bananenbrood van. En zo zijn er natuurlijk heel veel goede voorbeelden om voedselverspilling tegen te gaan en iets lekkers op tafel te toveren van leftovers. 

Ik durf te zeggen dat wij thuis weinig voedsel verspillen. Mijn boodschappen koop ik altijd zorgvuldig in en alles wat ik koop gaat eigenlijk ook echt gewoon op. Als we in de avond eten over hebben eet mijn vriend of ik dit als lunch. Daarnaast vries ik ook geregeld producten in en kan ik het hierdoor natuurlijk langer goed houden. Eens in de zoveel tijd pak ik dan deze producten / gerechten uit de vriezer en eten we het alsnog op.

Foodello

Mijn boodschappen doe ik altijd bij Albert Heijn maar laatst heb ik Foodello ontdekt, dé online winkel vol gered eten! 🍏 Zij redden voedseloverschotten van hoge kwaliteit en bieden deze aan met fikse kortingen. Het doel? Voedselverspilling tegengaan.

Wist je dat niet al het geproduceerde voedsel in de supermarkt terecht komt? Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt. Weggooien? Zonde! Je kunt deze producten dus redden door te bestellen bij Foodello.

Ik heb er laatst besteld en dat beviel me onwijs goed. Alle producten werden netjes geleverd en waren in perfecte staat. Echt helemaal niets op aan te merken en gescoord met een fikse korting. Zo chill!

Foodello kortingscode

Wil je dit ook eens proberen? Met de code FOODWASTEWEEK23 krijg je deze week bij Foodello gratis verzending vanaf €30. Hoe tof is dat? Ik zou zeggen, probeer het eens! 🌍✨

Wist jij dat het deze week Food waste week is? En let jij op voedselverspilling thuis?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: