fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Langer zelfstandig thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen

Zolang mogelijk thuis blijven wonen, ik denk dat iedere oudere dit wil. Natuurlijk is de woonomgeving de belangrijkste factor en is deze situatie bij iedere oudere anders. Het is op dit moment een heel belangrijk topic bij de overheden en de gemeenten. Zo wordt het steeds makkelijker om een mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen en zijn er ook heel veel mogelijkheden qua ondersteuning die ervoor zorgen dat langer zelfstandig thuis wonen steeds realistischer wordt. In dit artikel speel ik in op dit onderwerp. Lees je met mij mee?

Langer thuis wonen met hulp

Ondersteuning is het belangrijkste woord en die ondersteuning kan worden geboden op verschillende manieren. De meeste gemeentes bieden ondersteuning voor ouderen in bijvoorbeeld de vorm van een dagbesteding, hulp in huis of een boodschappendienst. Daarnaast kan er ook binnen de eigen kringen worden gekeken naar wat mantelzorgers kunnen doen. Denk hierbij aan familie, vrienden of zelfs buren! Jawel, een goede buur is vaak toch belangrijker dan een verre vriend!

Ga eens met degene die qua band het dichtst bijstaan bij diegene die hulp nodig heeft en plan een avond om te brainstormen en te zoeken naar opties en oplossingen. Wellicht dienen er ook wat aanpassingen gedaan te worden aan huis om het verblijf wat prettiger te maken. Je kunt hierbij denken aan het aanpassen van de trap of het creëren van een slaapkamer beneden. Uiteraard is ook hierin iedere behoeften en situatie anders en moet er per situatie gekeken worden naar wat een goede oplossing zou kunnen zijn.

Online thuiszorgwinkel

Een aanpassing hoeft echter niet altijd zo rigoureus te zijn. Het kan zo zijn dat je het juiste hulpmiddel gewoon vindt in een online thuiszorgwinkel. Kijk eens op Hulpmiddelwereld.nl. Zij bieden een breed assortiment aan hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de zelfredzaamheid wordt verhoogd. Je kunt hierbij denken aan rollators en toiletverhogers maar ook aan Nutridrink en poeders om de voeding mee te verrijken of te verdikken

In mijn situatie is dit op dit moment absoluut nog geen actueel onderwerp. Ik heb geen opa’s en oma’s meer en zowel mijn ouders als schoonouders zijn nog lekker jong, fit en wonen dus nog heerlijk samen in hun eigen huis. Wel beide bij ons om de hoek, zo leuk! Ik vind het persoonlijk wel belangrijk dat mijn (schoon)ouders zo lang mogelijk thuis en samen kunnen blijven wonen dus stel de situatie veranderd dan zouden wij absoluut gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn om ervoor te zorgen dat zij langer zelfstandig thuis wonen kunnen.

Langer zelfstandig thuis wonen kan door voldoende ondersteuning. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: