fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Menstruatie, waar het vroeger wellicht nog een taboe was om over te praten, is dat het nu gelukkig allang niet meer. Maar goed ook want ongeveer de helft van de bevolking menstrueert, dus hoe normaal kan het zijn? De een worstelt er wellicht wat meer mee terwijl de ander er bijna geen hinder van ervaart. Inmiddels zijn er heel wat menstruatie producten op de markt en is het maar net wat je prettig vindt. Ik besloot, een flinke tijd geleden, het menstruatie ondergoed van Snuggs te proberen en ik vertel je daar graag wat meer over. Lees je mee? Oh en tip; dit artikel bevat een kortingscode!

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Period underwear

Menstruatie ondergoed, ook wel period underwear, is voor mijn gevoel een vrij nieuw product in de menstruatie producten reeks. Een tampon, inlegkruisje en maandverband zijn producten die we, denk ik, allemaal wel kennen. Daarna maakte de menstruatiecup haar intreden en inmiddels is ook het menstruatie ondergoed niet meer weg te denken in deze branche.

Lees ook –> Snuggs Menstruatie Ondergoed

Wat is menstruatie ondergoed?

Maar, wat is nou eigenlijk menstruatie ondergoed? Het is speciaal ondergoed dat je draagt tijdens je menstruatie om het bloed op te vangen. In het kruis van de slip zit absorberend materiaal waardoor je dus geen maandverband of inlegkruisje in een slip hoeft te dragen. Dit ondergoed is wasbaar waardoor het natuurlijk een super duurzame optie is. Waar je normaal ieder maandverbandje weggooit, gooi je je menstruatie ondergoed in de was en kun je het tijdens je volgende menstruatie gewoon weer gebruiken.

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Hoe was ik mijn menstruatie ondergoed?

In de was? Huh, hoe zit dat dan? Eigenlijk is dit heel erg simpel. Na gebruik spoel je het slipje uit met koud water. Dit doe ik altijd thuis bijvoorbeeld onder de douche. Hierna kan het slipje óf meteen in de was óf laat je hem drogen. Ik doe mijn menstruatie ondergoed in het wasmachine op 30 graden, samen met mijn andere bh’s en lingerie. Ik doe ze in een speciaal zakje om ze goed te beschermen en laat ze drogen op een droogrek.

Let op: vóór het eerste gebruik is het aan te raden om het ondergoed eerst 1x te wassen.

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Mijn ervaring met menstruatie ondergoed

Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst hoorde van menstruatie ondergoed maar ik weet nog wel dat ik dacht: ‘Dat zou wel iets voor mij kunnen zijn!’ Ik vond het hele idee eigenlijk meteen briljant. Inmiddels zijn we een flinke tijd verder en heb ik al meerdere merken geprobeerd zoals Lotties, Bamboozy en Libresse.

Het voordeel vind ik dat Snuggs een onwijs breed assortiment heeft met allerlei verschillende modellen, van een bikinimodel tot een high waist en een brazilian tot een cheeky model. In tegenstelling tot Libresse die bijvoorbeeld maar één model heeft. Je menstruatie is niet iedere dag even hevig en daarom is het juist handig dat er diverse modellen verkrijgbaar zijn. Snuggs zijn verkrijgbaar voor verschillende momenten die aangegeven zijn met druppels van 1 (light) tot 4 (extra heavy).

Daarnaast is het ondergoed van Snuggs gemaakt van een dunne (1,5mm!), absorberende stof die heel zacht aanvoelt en totaal niet aanvoelt als een flink maandverband in je broek. Dit gevoel had ik bij Lotties en Bamboozy eerlijk gezegd wel wat meer. In de eerste, absorberende laag zitten gaatjes waardoor het bloed snel wordt afgevoerd en daarmee een droog en schoon gevoel geeft. Daarnaast blijft het slipje heel mooi op zijn plek zitten waardoor ik eigenlijk totaal niet bang ben voor doorlekken.

Waarom ik tijdens mijn menstruatie het liefst menstruatie ondergoed draag? Nou, dat is eigenlijk heel erg simpel. Allereerst vind ik het duurzame aspect zeer belangrijk. Wist je dat gemiddeld een vrouw 10.000 menstruatieproducten (tampons en maandverband) gebruikt? Dat kan beter! Daarnaast is menstruatie ondergoed beter voor je lichaam. Wist je dat de meeste tampons en maandverband schadelijke stoffen bevatten zoals bleek en pesticiden? En natuurlijk gewoon vanwege het comfort. Nooit meer struggelen met tampons, maandverband of een menstruatiecup. Met menstruatie ondergoed merk je haast niet meer dat je ongesteld bent en is het net of je een normaal slipje draagt. Je merkt het al, ik ben fan!

Snuggs kortingscode

Uiteraard heb ik een hele leuke kortingscode voor jullie geregeld. Wil jij het menstruatie ondergoed van Snuggs ook eens proberen? Dan is dit natuurlijk extra leuk met wat korting!

  • Met de code LINDSEY15 krijg jij 15% korting bij Snuggs.
    • Geldig van 21 maart t/m 5 april.

Heb jij weleens menstruatie ondergoed geprobeerd?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: