fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 – Mijn ervaring

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Op 10 december is mijn review van de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 gepubliceerd op mijn blog. Op maandag 6 december had ik deze range van NIVEA precies vier weken in gebruik. Uiteraard ben ik de dagen/weken daarna ook verder gaan smeren en inmiddels gebruik ik de lijn meer dan 6 weken. Het leek mij een goed idee om nog een artikel te plaatsen op mijn blog om jullie een beter zicht te geven van het resultaat van deze NIVEA lijn. Ben jij benieuwd hoe mijn huid eruit ziet na 6 weken? Lees dan zeker mee!

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

 

Zeg vaarwel tegen pigmentvlekken

De CELLULAR LUMINOUS630 is een skincarelijn van NIVEA onder andere tegen pigmentvlekken. Laat ik, om onduidelijkheden te voorkomen, eerst antwoord geven op de volgende vraag:

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ze worden weleens verward met sproeten maar in tegenstelling tot sproeten vervagen/verdwijnen pigmentvlekken niet in de winter. Naarmate je ouder wordt en je huid dunner wordt worden ze zelfs steeds zichtbaarder. De bruine vlekjes in je gezicht kunnen ontstaan door bijvoorbeeld zonschade, stress, erfelijkheid, hormonale schommelingen en/of medicatie (bijvoorbeeld anticonceptiepil en zwangerschap) en huidveroudering. Deze triggers zorgen voor een onregelmatige productie van melanine wat leidt tot kleur-ophopingen aan het huidoppervlak die dus zichtbaar worden als pigmentvlekken.

In de zomer krijg ik altijd heel veel sproetjes en stiekem vind ik dit juist wel leuk en speels staan. De meeste sproetjes verdwijnen richting de winter weer maar er blijven bruine vlekjes in mijn huid zichtbaar. Pigmentvlekken dus! Al een tijdje stoor ik mijn daaraan en dat is de reden dat ik ben gaan smeren met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 lijn. Deze productlijn belooft overigens niet alleen bestaande pigmentvlekken te verminderen maar helpt ook het voorkomen van nieuwe vlekjes.

De gehele lijn bestaat uit de volgende vijf producten:

 • Dagcrème (NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcrème SPF50)
 • Corrigerend serum (NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Corrigerend Serum)
 • Nachtcrème (NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® Anti-Spot Nachtcrème)
 • Oogcontourcrème (NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® Oogcontourcrème)
 • Handcrème (NIVEA LUMINOUS630® Anti-Spot Handcrème SPF15)

NIVEA’s belofte: ‘NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® verlicht bestaande pigmentvlekken en helpt de vorming van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Het resultaat is een egale huid, met de eerste zichtbare resultaten na vier weken.’

Het steringrediënt LUMINOUS630

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 is het resultaat van tien jaar intensief onderzoek. NIVEA’s Research & Development experts hebben zorgvuldig gekeken naar de oorzaak van de disbalans in melanine; het enzym tyrosinase dat verantwoordelijk is voor melanine productie. Ze hebben eerst twee jaar lang het enzym nagemaakt in het lab, om vervolgens door het onderzoeksteam meer dan 50.000 moleculen los te laten op het enzym. Het 630ste molecuul slaagde erin om de melanine productie te reguleren en daarmee donkere vlekken zichtbaar te verminderen.

De eerste zichtbare resultaten na vier weken kun je terugzien in mijn eerste blog over deze NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 lijn. Omdat ik toen eigenlijk al super verbaasd was over het verschil ben ik uiteraard braaf en trouw blijven smeren met de producten. Inmiddels heb ik hier een vaste routine in gekregen. Iedere ochtend breng ik het serum, de oogcontourcrème en de dagcrème aan. Iedere avond breng ik hetzelfde aan maar vervang ik uiteraard de dagcrème voor de nachtcrème. De handcrème staat op mijn werk naast mijn computer en daar smeer ik gedurende de dag lekker mijn handen mee in. Sowieso prettig om even te doen na een bezoekje aan het toilet en na het wassen van mijn handen.

Sidenote

In dit artikel focus ik mij op het serum, de oogcontourcrème en de dag- en nachtcrème. De handcrème gebruik ik zeker maar voornamelijk voor droge handen. Waar hij overigens perfect voor werkt! Ik heb echter geen pigmentvlekjes op mijn handen. Hierdoor kan ik dus niet goed laten zien of deze handcrème wel/geen verschil maakt. Dit neemt niet weg dat het een hele fijne handcrème is voor droge handen in de winter, hij lekker ruikt, makkelijk smeert en snel intrekt. Los van de pigmentvlekjes is het dus gewoon een heerlijke handcrème! Oh en goed om te vermelden is dat de handcrème SPF15 bevat.

De producten vind ik nog steeds heel erg fijn in gebruik. Sowieso vind ik het fantastisch dat er, voor het serum en de dagcrème, is gekozen voor pompflacons. Het werkt heel hygiënisch en voor mij is één pompje een perfecte hoeveelheid om mijn gezicht mee in te smeren. De producten ruiken heerlijk en smeren lekker uit. In de winter heb ik altijd last van een droge huid maar door deze lijn voelt mijn huid lekker zacht, gevoed en gehydrateerd aan. Daarnaast doe je dus echt lang met de producten aangezien ik ze al meer dan 6 weken iedere dag gebruik en ik nu nog steeds voldoende product in de verpakkingen heb zitten.

Foto links is voor |  Foto in het midden is na 4 weken | Foto rechts is na 6 weken

Het resultaat na zes weken

Uiteraard is het nu tijd om te kijken naar de resultaten. Hierboven zie je een drieluik van foto’s waarop mijn huid goed te zien is. Op de foto links zie je mijn huid voordat ik de producten van NIVEA ben gaan gebruiken. Op de foto in het midden zie je het resultaat van de NIVEA producten na 4 weken en op de foto rechts het resultaat na 6 weken. Zeg eerlijk, dit is toch echt een verschil? Eén ding is duidelijk, de foto’s liegen er niet om. De vlekjes zijn niet helemaal weg maar wel absoluut vervaagt en dus een stuk minder zichtbaar.* Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met deze producten van NIVEA. Daarnaast voelt mijn huid ook gewoon echt heerlijk verzorgd aan en alles behalve droog of trekkerig. Op de vraag of ik deze producten opnieuw zou kopen kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden.

* Hierbij wil ik wel expliciet vermelden dat mijn skincare routine de afgelopen zes weken dus echt puur en alleen bestond uit deze producten van NIVEA. Ik denk dat dit wel een hele belangrijke kanttekening is om te plaatsen.

 • Dagcrème bevat 40ml. en kost €39,99
 • Corrigerend serum bevat 30ml. en kost €39,99
 • Nachtcrème bevat 50ml. en kost €39,99
 • Oogcontourcrème bevat 15ml. en kost 32,99
 • Handcrème bevat 50ml. en kost €12,99

Is deze lijn van NIVEA iets voor jou?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met NIVEA. Dit beïnvloed echter mijn eerlijkheid en objectiviteit niet. 

Delen:

4 Reacties

 1. 30 januari 2022 / 19:40

  Ik heb in het verleden wel vaak iets van Nivea gebruikt, maar vind deze lijn best wel prijzig, dus of ik het ga testen… maar even wachten op een leuke aanbieding.

 2. 28 januari 2022 / 20:07

  De laatste jaren krijg ik steeds meer pigmentvlekken. Het begint als sproeten op m’n armen en m’n gezicht, maar ze gaan niet meer weg. Ik heb wel een cr√®mepje, maar die gebruik ik niet consequent genoeg. Zou ik toch eens moeten doen.

 3. 27 januari 2022 / 19:20

  Dit is me wel een heel uitgebreid assortiment.
  Wel leuk dat je de producten lang genoeg uittest om effectief resultaat te kunnen waarnemen.
  Heel goed dat je ook laat weten dat je gedurende die weken uitsluitend deze producten hebt gebruikt.

 4. 13 januari 2022 / 14:00

  Ik merk inderdaad ook dat ik de laatste jaren meer pigmentvlekken heb, op mijn armen nog meer dan op mijn gezicht. Misschien probeer ik het een keer, ik moet toch net weer een nieuwe dagcreme hebben.