fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Stappenplan voor een succesvolle winkel

Stappenplan voor een succesvolle winkel

Wil je een onderneming beginnen in de detailhandel, maar weet je niet hoe? In stappenplan leggen we je alles uit: van ondernemingsplan tot startkapitaal, van voorraadbeheer tot veiligheidssluitingen voor prijskaartjes. Zo wordt jouw winkel ongetwijfeld een succes!

1. Inschrijving KvK en Belastingdienst

Wat voor winkel je ook wilt gaan starten, je moet je altijd eerst inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Je inschrijving wordt vervolgens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst.

2. Ondernemingsplan

Een gedetailleerd ondernemingsplan is onmisbaar voor een succesvolle winkel. Leg in dit plan niet alleen je motivatie, visie en strategie vast, maar ga ook in op welke producten je gaat verkopen en de belangrijkste doelgroep die je hiermee wilt aanspreken.

3. Startkapitaal en verzekeringen

Als je een winkel opent, moet je opzoek naar kapitaal om de start daadwerkelijk te realiseren. Houd er rekening mee dat je de nodige persoonlijke en zakelijke risico’s zult moeten afdekken met goede bedrijfsverzekeringen.

4. Overzichtelijke boekhouding

Iedere onderneming moet verplicht een boekhouding bijhouden. Zo weet je precies hoeveel inkomstenbelasting en BTW je moet betalen. Daarnaast geeft een overzichtelijke administratie je een goede indicatie van hoe jouw bedrijf er financieel voor staat.

5. Huren van een winkelpand

Heb je een leuk pand op het oog? Dan kunnen de onderhandelingen met de verhuurder beginnen. Vergelijk de huurprijs en huurvoorwaarden met vergelijkbare panden in de omgeving, om tot een voor jou gunstige huurovereenkomst te komen.

6. Inventaris aanleggen

Het is de basis van jouw winkel: je producten. Of je nou je producten zelf maakt of inkoopt, je moet natuurlijk iets aan te verkopen hebben aan je klanten. Denk daarnaast ook aan het inkopen van andere benodigdheden, zoals meubels om je producten op uit te stallen, een kassa en pinautomaat, maar ook aan alarmlabels en veiligheidssluitingen om je prijskaartjes aan vast te maken.

7. Voorraadbeheer

Om niet zonder producten te komen zitten, is goed voorraadbeheer van groot belang. Er zijn veel digitale programma’s beschikbaar, waarin alle inkopen en verkopen worden geregistreerd. Efficiënt voorraadbeheer neemt je een hoop werk uit handen.

Denk jij er weleens over na om een winkel te beginnen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastartikel!

Delen: