fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

Zelf hondenijs maken

Zelf hondenijs maken

Na weken van herfstachtig weer laat de zon zich eindelijk weer zien. Heerlijk! De temperaturen stijgen weer en het is eindelijk weer mogelijk om te genieten van de zomer. Alhoewel jij misschien heel veel behoefte hebt aan een dagje tannen in de zon, je hond denkt hier anders over. Die vind het al snel te warm en heeft eerder behoefte aan verkoeling. Een manier om je hond goed te verkoelen is met hondenijs en gelukkig kun je eenvoudig zelf hondenijs maken. In dit artiekl vertel ik je het recept.

Recept om zelf hondenijsjes te maken

Zelf hondenijs maken is echt super simpel en snel. Waarschijnlijk heb je alle benodigdheden voor dit recept om zelf hondenijsjes te maken in huis en kun je, na het lezen van dit artikel, dus direct aan de slag.

Benodigdheden

  • Zijn favoriete natvoer
  • Een dentalstick/botje
  • Water
  • Muffinvormpjes
  • Bakje en een vork

Duurzaam hondenvoer 

Wij geven Spyke altijd voer van Goood Petfood. Zowel de brokken, als het natvoer en zijn snacks zijn van dit merk. Goood Petfood heeft duurzaam voer en Spyke doet het er gewoon heel goed op. Als droogvoer geven we hem Goood Duurzame Insecten en de blikjes natvoer en snacks van Goood Petfood wisselen we af.

Hoe maak je hondenijsjes?

Je doet een flinke schep natvoer in een bakje en prakt deze fijn met een vork. Vervolgens verdun je het natvoer met water, schenkt het mengsel in de muffinvormpjes en steekt er vervolgens de dentalsticks/botje in als ‘ijsstokje’. Even een aantal uren in de vriezer en zodra het ijs goed bevroren is kan het smullen beginnen! Tip: spoel het ijsje eerst even af voordat je hem aan je hond geeft. Je wilt natuurlijk niet dat zijn tong blijft plakken aan het ijs.

Eventueel kun je ervoor kiezen om naast het natvoer ook wat droogvoer toe te voegen. Dit is leuk voor de afwisseling en geeft net iets meer bite aan het ijsje. Daarnaast is het advies om het ijsje buiten te geven omdat het binnen nogal wat geknoei oplevert.

Zelf hondenijs maken doe je zo. Simpel hè? Spyke is er in ieder geval dol op en is ook altijd wel even zoet met het hondenijsje. Een goede manier om je hond dus te vermaken en tegelijkertijd af te koelen. Iets wat hij juist heel goed doet via zijn bek en neus.

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: