fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Een veranda in de tuin

Een veranda in de tuin

De tuin is absoluut mijn project. Mijn vriend die verwijdert het onkruid eens in de zoveel tijd maar qua aankleding en inrichting ga ik graag helemaal los. Ik heb, al zeg ik het zelf, vrij groene vingers en vind het heerlijk om in de tuin aan de slag te gaan. Naast wat gras, een leuk zitje en genoeg planten hebben wij ook een veranda in de tuin. Deze staat er al een tijdje terwijl mijn ouders echt een gloednieuwe veranda hebben geplaatst. In dit artikel wil ik het graag hebben over een veranda in de tuin en hierbij gebruik ik foto’s die ik heb gemaakt bij mijn ouders. Kijk je mee?

 

Oeh prachtig he? Ik ben sowieso dol op het huis van mijn ouders maar deze veranda en tuin + uitzicht krijgen van mij echt een dikke 10. Altijd als ik bij mijn ouders kom drinken we een kopje koffie in de veranda. Daarnaast wandel ik altijd een rondje door de tuin aangezien mijn ouders altijd super veel vogels, insecten en bloemen in de tuin hebben staan. Iedere keer als ik er kom staan er weer andere planten in bloei. Oh en stiekem heb ik heel wat stekjes uit hun tuin inmiddels ook in mijn tuin staan. En uiteraard begroet ik dan ook altijd even de koeien die altijd gezellig staan te grazen in het weiland. Deze zijn altijd zo nieuwsgierig dat ze tot aan het hek komen om te gluren.

Een veranda bouwen met de juiste materialen

De dikke balken zijn van Douglas hout. Het plafond is gemaakt van vuren balken en latten. Het grootste voordeel hiervan is dat dit, in verhouding, vrij licht hout is waardoor de veranda niet topzwaar wordt. Zoals je ziet is het echt een flinke veranda waardoor dit zeker een must was. Bij de veranda van mijn ouders zijn de balken in verstek gezaagd waardoor ze in de hoeken mooi in elkaar vallen, maar uiteraard kan er ook voor een mooi hoekprofiel worden gekozen.

Een leuk weetje is dat deze veranda een vrij lange tijd ‘open’ is geweest. Maar inmiddels hebben mijn ouders er dus voor gekozen om de veranda dicht te maken met grote, glazen schuifdeuren. Hierdoor wordt de veranda meer een tuinkamer en kun je er het hele jaar door echt heerlijk zitten. Maar, in de zomer, kunnen deze deuren helemaal open worden geschoven waardoor je het veranda-idee weer helemaal terug hebt.

Heb jij een veranda in de tuin?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: