fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

5 leuke uitjes in Nederland

5 leuke uitjes in Nederland

Yes! Eindelijk zijn de weergoden positief gestemd en heeft de zon Nederland bereikt. Over het regenachtige voorjaar zal ik het maar niet teveel hebben. Het is tijd om er weer lekker op uit te trekken! Omdat we uiteraard nog steeds te maken hebben met het coronavirus zijn leuke uitjes in Nederland een hele goede optie. Ben jij nog op zoek naar leuke buitenactiviteiten in Nederland? Ik hoop je te inspireren met dit artikel!

Leuke buitenactiviteiten in Nederland

Bootje huren in de Biesbosch

Bootje huren in de Biesbosch

Ik woon in het westen van Noord-Brabant, vlakbij Nationaal Park de Biesbosch. Dit is echt een fantastisch natuurgebied dat officieel bestaat uit drie delen, namelijk de Brabantse-, Dordtse- en Sliedrechtse Biesbosch. Hiermee is dit park het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Jawel, in Nederland. Ik weet dat er heel veel mensen nog nooit een bezoekje hebben gebracht aan de Biesbosch en daar mag wat mij betreft zeker verandering in komen. De Biesbosch bezoek je het beste vanaf het water dus een bootje huren in de Biesbosch is een must. Mijn advies is om voor een elektrische fluistersloep te gaan zodat je echt lekker relaxed kunt genieten van de natuur.

Beverspotten in de Biesbosch is ook echt super leuk om te doen. De Biesbosch staat bekent om haar bevers die in de avond actief worden. Je kunt een excursie met een gids boeken en meestal vertrekken deze rond 19:00 uur en dan ben je rond 22:00 uur terug. #tipvanflip

Suppen!

Heb je weleens gesupt? Ik vorig jaar voor het eerst in Zuid-Frankrijk. Eerlijk is eerlijk, ik vond het veel leuker dan verwacht! In het begin is het best wel even onwennig omdat het natuurlijk de bedoeling is dat je in the end op het supboard staat. Na een tijdje gepeddeld te hebben op mijn knieën kreeg ik de smaak te pakken en lukte het ook staand. Het is eigenlijk best wel ontspannend en daarnaast ook een goede workout. Nu kun je natuurlijk ook overal in Nederland suppen! Het is echt leuk om eens te proberen. Sowieso is iets nieuws proberen leuk toch?

Een dagje naar het strand

In april zijn mijn vriend twee weekendjes weg geweest. Eén weekendje in Noordwijk en één weekendje in Zoutelande. Daar hebben we echt zo ontzettend van genoten! Wij wonen ongeveer 1 à 1,5 uur van het strand af en rijden eigenlijk niet zo heel erg snel naar de kust. Stom eigenlijk want het is echt zo lekker om een dagje naar het strand te gaan. Echt even weg in eigen land, heerlijk! Wij hebben ons dan ook voorgenomen om dit vaker te gaan doen. Ben jij ook al lang niet meer op het strand geweest? Stap in de auto en voor je het weet maak jij een heerlijke strandwandeling.

Nieuwe plekjes ontdekken

Het reizen wordt natuurlijk steeds meer versoepeld maar toch denk ik dat er genoeg Nederlanders zijn die dit jaar een vakantie in eigen land hebben gepland. Niet gek ook. Het is allemaal nog zo onzeker en absoluut niet zonder risico’s. Gelukkig is Nederland ook heel mooi en zijn er nog genoeg plekjes te ontdekken. Als ik iets door deze lockdown wel heb geleerd is het te waarderen wat we allemaal hebben. Nederland is echt zo slecht nog niet! Zelf staat op dit moment Vlieland of Ameland op mijn lijstje. Daar ben ik nog nooit geweest en het lijkt me leuk die eilanden eens te ontdekken! Waarschijnlijk heb jij ook nog genoeg plekjes in Nederland die je nog niet hebt ontdekt. Leuk toch? Om juist daar naartoe te gaan!

Huur een vaar- of voertuig

Volgens mij is heel Nederland al meer als een jaar heel wat af aan het wandelen. Het wordt inmiddels zelfs een ‘lawa’ genoemd, een lange wandeling, haha! Op zich is met wandelen natuurlijk niets mis maar het is ook weleens leuk om iets nieuws te proberen. In Nederland kun je best wel wat toffe vaar- of voertuigen huren. Denk aan een e-chopper, een elektrische tuk tuk of aan een BBQ Donut Boot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur. Super leuk toch? Hoe tof is het om met bijvoorbeeld een tuk tuk op pad te gaan en te cruisen door Nederland? Twee vliegen in één klap. Ik zeg: doen!

Dit zijn, als je het mij vraagt, 5 leuke uitjes in Nederland! Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze achter in de reacties! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 4 juni 2021 / 23:58

    Suppen heb ik vaak voorbij zien komen! Welke plekken raad je het aan om het voor het eerst uit te proberen?