fbpx
34   149
25   56
67   128
25   261
24   103

Beverspotten in de Biesbosch

Het boegbeeld van Nationaal Park de Biesbosch, de Bever! Als je kiest voor een dagje varen in de Biesbosch dan zul je de bever niet spotten. De bever is namelijk een nachtdier en niet voor niets worden er in de avond speciale tochten georganiseerd voor het beverspotten in de Biesbosch. Ik geef je graag wat leuke tips!

Beverspotten in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een beschermd natuurgebied en is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je vindt hier heel veel wilgenvloedbossen en kleine kreekjes waardoor je de Biesbosch het beste kunt bezoeken vanaf het water.

Overdag varen in de Biesbosch is prachtig maar met het weer van nu kan het er ongelofelijk druk zijn. Het allermooiste is dan ook om de Biesbosch te bezoeken in de avond. De meeste bootjes zijn dan al huiswaarts gekeerd en het is weer tijd voor rust in de natuur. Het is juist echt dan genieten op een mooie zomeravond.

Alhoewel je er ongelofelijk veel dieren vindt is de meest beroemde Biesboschbewoner toch wel de Bever! Dit grote knaagdier wordt dan ook weleens de trots van de Biesbosch genoemd en er zijn er inmiddels meer dan 300 van te vinden. In overvloed zou je denken maar de Bever laat zich niet zomaar zien.

De bever is een schemerdier en is dus vooral in de ochtend en in de avond actief. Vandaar dat er speciale tochten worden georganiseerd om de bever te kunnen spotten. Een leuk adres om dit te boeken is Uit in Zuid. Zij hebben hele wendbare, kleine fluistersloepen en onder leiding van een gids ga je dan de kleine kreekjes van de Biesbosch in om (hopelijk) de bevers te spotten. Los daarvan is het ook gewoon een prachtige tocht en onderweg vertelt de gids een hoop over dit prachtige natuurgebied. Echt een aanrader!

Beversafari 

Afvaarttijd: 19:00 uur
Duur: Minimaal 3 uur
Startlocatie: Restaurant Fort Lunet, Lunet 2, 4941 GG te Raamsdonksveer
Prijs: € 16,- per persoon

Voorafgaand aan de Beversafari een hapje bij Restaurant Fort Lunet is overigens ook echt een aanrader! Je kunt er heerlijk dineren maar ook lekker borrelen. Het terras is in de binnenplaats van het Fort en is ongelofelijk sfeervol ingericht. Voor het Fort liggen de steigers van Bootje Gezond dus na het diner stap je gelijk aan boord. Ideaal! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

8 Reacties

 1. 22 juli 2018 / 00:35

  Oh wat is dat leuk!!! Zoiets lijkt me ook leuk om met de kids te gaan doen. Ga deze zeker onthouden, Raamsdonkveer is niet eens heel ver hier vandaan!

 2. 20 juli 2018 / 10:55

  Wat leuk om te gaan doen zeg. Hier was ik zelf niet opgekomen, thanks voor de tip. Dit lijkt me ook super leuk met kinderen.

 3. 20 juli 2018 / 08:50

  Wat een grappige actiiviteit. Die bever op de foto vind ik er schattig uitzien overigens.

 4. 20 juli 2018 / 08:49

  Wat leuk zeg! Zou ik nou nooit aan gedacht hebben om te doen!

 5. 20 juli 2018 / 07:00

  Lijkt me echt superleuk om een keer te doen en het is niet eens zover van waar ik woon. Ga hem in gedachten houden!

 6. 19 juli 2018 / 22:58

  Aah wat super leuk! Nooit geweten. En vind het super leuke beestjes

 7. 19 juli 2018 / 19:58

  oh wat ontzettend leuk om te doen. lijkt mij fantastisch. ben bang dat onze dochters het nog ene beetje spannend vinden

 8. 19 juli 2018 / 14:48

  Ontzettend leuk dat er tochten georganiseerd worden om de bevers te spotten. Zo heb je toch een grotere kans om ze te vinden.