fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Kneipp, een merk dat wij allemaal wel kennen. Ik leerde het 10 jaar geleden kennen door mijn schoonmoeder. Zij gebruikt alleen maar natuurlijke producten en zweert al jaren bij Kneipp. Langzaam maar zeker begon mijn liefde voor het merk ook te groeien en ik ben dan ook enorm trots dat ik mij inmiddels partner van Kneipp mag noemen. Naast diverse geuren (zacht, fris, kruidig) bad- & doucheproducten hebben zij inmiddels ook een face care lijn ontwikkeld. De Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging. Over deze gezichtsverzorging ga ik je in dit artikel alles vertellen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Gezichtsverzorging van Kneipp

Oh Yes! Hoe fantastisch is het dat Kneipp nu ook gezichtsverzorging in het assortiment heeft? Zodra ik op de hoogte werd gesteld van dit nieuws was ik echt direct laaiend enthousiast. Stiekem heb ik hier echt heel lang op gewacht! Niet voor niets overigens want Kneipp heeft 5 jaar uitvoerig huidonderzoek en uitgebreide dermatologische testen uitgevoerd. Is hierdoor deze gezichtsverzorgingslijn Mindful Skin het wachten waard?

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Uiteraard is de gezichtsverzorging van Kneipp natuurlijke gezichtsverzorging. Het speelt in op de wisselende huidcondities en is geschikt voor de normale tot droge huid. De producten zijn stuk voor stuk verrijkt met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die zorgen voor langdurige hydratatiebescherming en energie. De werkzame stoffen dringen door tot de diepste huidlagen en stimuleren de huid van binnenuit. Daarnaast sluiten deze stoffen aan op de celstructuur van je huid waardoor het zorgt voor een langdurige verbetering van je huid.

De lijn bestaat uit 6 producten waarbij per 2 producten gekozen is voor een ingrediënt in de hoofdrol, namelijk:

 • Hydratatiebooster – Zoethoutwortelextract 
  • Het hydro-activerend zoethoutwortelextract stimuleert de productie van huideigen hyaluronzuur voor een betere vochtbalans en een langdurig resultaat.
   • Verfrissende reinigingsgel
   • Hydraterende 24H crème
 • Bescherming & Balans – Goudsbloemextract
  • De antioxidant goudsbloemextract stimuleert je huideigen beschermende functies. Daarnaast biedt het je gestreste huid een intensieve en rijke huidverzorging.
   • Beschermende dagcrème
   • Regenererende nachtcrème
 • Energiekick – Schizandra-extract 
  • Het huidcelstimulerende schizandra-extract activeert huideigen celprocessen voor een extra portie huidenergie en een stralende entree.
   • Revitaliserende oogcrème
   • Boosting vitamine serum 

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Refreshing Cleansing Gel

Een skincare routine begint uiteraard altijd met het reinigen van de huid. Deze Refreshing Cleansing Gel van Kneipp belooft de huid te reinigen zonder de huid uit te drogen en hij voorkomt vochtverlies. Het is een hele milde formule waardoor hij ook heel geschikt is voor de gevoelige huid.

Wat mij direct opvalt is dat deze gel echt ontzettend lekker en fris ruikt. Daarnaast ben ik heel erg blij dat het product in een pompflacon zit aangezien ik een cleansing gel altijd het liefst gebruik onder de douche. Na gebruik voelt mijn huid gereinigd en heel erg verzorgd en zacht aan!

Hydraterende 24H Crème

Last van een enorm droge huid? Dan is dit een absolute dorstlesser! De crème zorgt voor de activering van het eigen huidproces, dat de aanmaak van hyaluronzuur stimuleert. Hierdoor wordt er een optimale vochtbalans gerealiseerd gedurende de dag.

Ik heb zelf niet echt last van een droge huid dus of de crème hier echt voor geschikt is durf ik niet te zeggen. Wel kan ik natuurlijk vertellen hoe hij mij zelf bevalt en dat is heel erg goed. Het is een hele lichte crème waardoor hij luchtig aanvoelt en snel intrekt. Hij hydrateert mijn huid goed!

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Beschermende dagcrème & Regenererende nachtcrème

Over naar de twee producten die zijn verrijkt met het goudsbloemextract. De dag- en nachtcrème. Een lijn die je beschermt tegen omgevingsvervuiling en stress. Daarnaast zijn de producten verrijkt met een anti-blauw lichteffect die je beschermt tegen kunstmatig blauw licht. Wist je dat dit blauwe licht huidbarrièrestress veroorzaakt? Door het vele gebruik van schermen van bijv. je telefoon, tablet of laptop kan je huidelasticiteit verminderen en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Bizar toch? Goed dat Kneipp hierop inspeelt!

Uiteraard gebruik je de dagcrème in de ochtend en de nachtcrème in de avond. Beide crèmes hebben een lichte en luchtige formule maar de nachtcrème is wel een tikkeltje rijker. Logisch aangezien je huid ’s nachts herstelt wanneer deze daar het meest ontvankelijk voor is. Ik heb beide crèmes inmiddels in mijn dagelijkse routine zitten.

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Revitaliserende oogcrème

Last but not least, de twee producten die zijn verrijkt met het schizandra-extract. Een leuk weetje: ‘De schizandra is een plant met kleine, rode bessen die in het noorden van China groeit’

Heb jij last van een vermoeide en gevoelige huid rondom je ogen? Ik wel! En ik stoor mij er iedere ochtend enorm aan. Deze oogcrème is daar voor ontwikkeld en zorgt voor een wakkere en heldere uitstraling. Het verzacht de donkere kringen en wallen en activeert huideigen processen voor een stralende oogopslag. Deze oogcrème zit in een heel handige pompflacon en de formule voelt heel erg licht aan. De crème trekt lekker snel in en dat is in de ochtend wel fijn. Je hoeft zo geen minuten te wachten voordat je verder kunt met je make-up routine bijvoorbeeld.

Boosting Vitamine Serum

Tot slot het serum. Een energiebooster die speciaal ontwikkeld is voor de vermoeide huid. Dit serum is verrijkt met hoog gedoseerde vitamines C en E die een vermoeide huid een extra portie verzorging geven. Kan jouw huid wel wat extra verzorging gebruiken? Dan kun je dit serum dus heel goed iedere ochtend en avond aanbrengen vóór je dag- en nachtcrème. Zie het dus als een extra verzorgende en boosting stap in je skincare routine.

Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging

Kneipp Mindful Skin facecare review

Inmiddels heb ik deze Kneipp Mindful Skin facecare al een tijdje in gebruik. Mijn routine? Die ziet er als volgt uit:

 • Ochtendroutine
  • Vitamine Serum
  • Dagcrème
  • Oogcrème
 • Avondroutine
  • Cleansing Gel
  • 24H Cream of
  • Nachtcrème

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm te spreken ben over deze Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik een vrij makkelijke huid heb. Mijn huid is niet overwegend vet of droog en ik heb eigenlijk zelden last van onzuiverheden. Deze natuurlijke producten van Kneipp, met hun lichte formule, doen mijn huid echt goed. Ik vind het een hele fijne routine en mijn huid voelt gedurende de dag goed verzorgd en gehydrateerd aan. Oh en daarnaast hebben de producten stuk voor stuk echt zo’n heerlijke geur! Ik vind het dus absoluut een aanrader en mijn ochtend- en avondroutine blijven de komende tijd onveranderd.

Goed om te weten: Deze gehele lijn is vegan en bevat géén minerale oliën, parabenen, siliconen, microplastics en is dierproefvrij.

 • Verfrissende reinigingsgel bevat 190ml. en kost € 9,99
 • Hydraterende 24H crème bevat 30ml. en kost € 19,99
 • Beschermende dagcrème bevat 50ml. en kost € 19,99
 • Regenererende nachtcrème bevat 50ml. en kost € 19,99
 • Revitaliserende oogcrème bevat 15ml. en kost € 16,99
 • Boosting vitamine serum bevat 30ml. en kost € 19,99
  • De gezichtsverzorging is te koop bij Etos, binnenkort bij Holland & Barrett en gelukkig ook in de webshop van Kneipp.

Ben jij al bekend met de Kneipp Mindful Skin gezichtsverzorging? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

2 Reacties

 1. Jeanelle
  9 juni 2021 / 00:04

  Ben hier wel benieuwd naar. Met sommige facewash heb ik vaak daarna last van een trekkerige huid. De dagcrème en serum lijken mij ook erg prettig om te gebruiken.

  • 29 augustus 2021 / 11:39

   Ik vind het echt een super fijne lijn. Gebruik op dit moment niets anders!