fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

Bootje huren in de Biesbosch

Bootje huren in de Biesbosch

We zitten uiteraard midden in de zomervakantie. Ik heb nog even geen vakantie maar een groot deel van Nederland zeker wel. Om mij heen merk ik dat er toch heel veel mensen vakantie vieren in eigen land. Heel logisch natuurlijk! Gelukkig heeft Nederland ook prachtige plekjes en is toerist spelen in eigen land zo gek nog niet. Wij hebben, zoals ik al zei, nog even geen vakantie maar maken wel lekker wat dagtripjes. Eén hiervan is een bootje huren in de Biesbosch. Dit hebben wij afgelopen week gedaan en ik vertel je er graag wat meer over.

Bootje huren in de Biesbosch

Ik woon in Brabant en vlakbij ligt Nationaal Park de Biesbosch. Een fantastisch natuurgebied dat bestaat uit drie delen. Officieel gezien heb je namelijk de Brabantse-, Dordtse en Sliedrechtse Biesbosch. Uiteraard hebben wij een bezoekje gebracht aan het Brabantse gedeelte van de Biesbosch en geloof me, dat was een heerlijk dagje!

De Biesbosch is voor mij geen onbekend gebied. Sterker nog, ik ken het gebied op mijn duimpje. Mocht je dit niet hebben dan raad ik je aan om, tijdens het huren van een bootje in de Biesbosch, de vaarkaart goed in de gaten te houden. Het gebied kenmerkt zich door allerlei eilandjes en verschillende zandbaken. Verdwalen en vastlopen loert om de hoek! Wanneer je goed oplet is er niets aan de hand en kun je een heerlijk dagje vertoeven in dit mooie gebied.

Varen in de Biesbosch

Wij zijn het gebied in gevaren in een Bootje Gezond. Een elektrisch aangedreven fluistersloep die ontzettend ruim is. Een heerlijk en makkelijk sloepje om mee te varen. Je stuurt gewoon met een stuurtje en hebt geen last van de stank en de herrie van een buitenboordmotor. Een aanrader! Eenmaal in de Biesbosch zijn we gevaren naar Recreatiegebied de Aakvlaai welke bekend staat om haar schone water en heerlijke strandjes. Uiteraard zijn we hier lekker op een strandje neergestreken.

Vervolgens hebben we nog heerlijk een stukje gevaren en daarna zijn we teruggevaren naar het startpunt van Bootje Gezond in Raamsdonksveer. De sloepjes liggen voor de deur bij Restaurant Fort Lunet. Een super leuk restaurant met een terras aan het water. Uiteraard hebben we hier op het terras nog even nagenoten van het heerlijke dagje varen in de Biesbosch. Met een biertje en een fantastische borrelplank erbij, niets te klagen!

Extra tip: Midden in de Biesbosch zitten geen horecagelegenheden dus neem genoeg proviand mee. Wij zijn van te voren even naar Albert Heijn geweest en hebben de koelbox volgeladen met lekkere drankjes en genoeg hapjes. Bij Bol.com heb je voor een paar centen een goede koelbox met koelelementen. Ideaal en zeker een musthave. 

Een bootje huren in de Biesbosch, heb jij dit weleens gedaan? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

  1. 4 augustus 2020 / 09:15

    Nog nooit gedaan, maar wil ik nog wel een keertje doen! Als ik een bootje ga varen, dan is het altijd in de haven en het kanaal van Tilburg, omdat dat echt mijn “achtertuin” is, maar de Biesbosch wil ik zeker nog eens bezoeken.

  2. 4 augustus 2020 / 00:04

    Wat is de Biesbosch toch prachtig! Ik vind het ook heerlijk om er met een bootje doorheen te varen. En ik denk dat je redelijk dicht bij mij woont dan, ik woon namelijk in het Dordtse gedeelte van de Biesbosch ?

  3. 3 augustus 2020 / 16:33

    Heerlijk daar he heb er 2 weken geleden ook bootje gevaren.;)