fbpx
26   142
32   73
12   187
65   385
33   193

Begrippenlijst van instagram

Begrippenlijst van instagram

Ik schrijf heel regelmatig artikelen over instagram. Hierbij ga ik er eigenlijk automatisch vanuit dat je de instagram termen kent. Maar hé, is dit eigenlijk wel zo? Weet jij totaal niet wat wordt bedoeld met bijvoorbeeld guides, highlights, regrammen, reels en bookmarks? Vragen bedrijven weleens om je engagement en heb je eigenlijk geen flauw idee waar ze het over hebben? Ik ga alle lastige woorden omtrent instagram met je bespreken in deze begrippenlijst van instagram. Let’s go! 

Instagram begrippen

Begrippenlijst van Instagram

Instagram feed

Dit woord gebruik ik zelf heel vaak in mijn artikelen. Zoals in het artikel ‘de perfecte instagram feed‘. Met je feed wordt eigenlijk het startscherm van jouw instagrampagina bedoeld. Op een account heb je dus je profielfoto, daarnaast cijfers van je aantal posts, aantal volgers en aantal accounts dat je volgt. Hieronder volgt je bio en deze wordt gevolgd door jouw instagram feed.

Begrippenlijst van Instagram

Link in bio

Ik heb heel vaak DM’s gehad met de vraag: ‘Wat bedoel je nou met link in bio?’ Ook je bio is terug te vinden op het startscherm van jouw instagrampagina. In jouw profiel kun je een aantal dingen kwijt zoals je naam, je gebruikersnaam, je website en dus je bio. Met ‘link in bio’ wordt de aanklikbare URL bedoeld in jouw bio. Bij mij is dit de URL van mijn blog en als je deze aanklikt ga je dus naar mijn blog toe.

Wat is een DM?

Jawel, ook dit is nog niet altijd een duidelijk. Wat is in godsnaam een DM? Nou, dat is een afkorting voor ‘direct message’, oftewel een privébericht. Deze kun je op jouw instagram account terugvinden onder het vliegertjessymbool. Eenmaal in je DM, direct message oftewel privéberichtgedeelte aangekomen kun je de berichten ook nog indelen in algemeen of primair en je berichtverzoeken zien. Vergelijk het met WhatsApp, zonder dat je er een telefoonnummer voor nodig hebt.

Begrippenlijst van Instagram

Bookmarken

Onder de instagrammers waarschijnlijk beter bekend als ‘saven’. Het is eigenlijk een soort functie van Pinterest om een post op te slaan. Je kunt deze zelfs in bepaalde mapjes indelen waardoor je voor jezelf bijvoorbeeld inspirerende posts of locaties kunt bundelen. Als mensen jouw post bookmarken oftewel saven dan betekent het dus dat ze jouw post zo inspirerend vinden dat ze hem later nogmaals willen zien en dus bewaren. Erg goed voor je engagement!

Engagement

Een mooi brugje, want ik wil in dit artikel ook nog even het woord ‘engagement’ bespreken. Het is niet alleen voor instagram een groot begrip maar eigenlijk voor de hele content en social media marketing community. Engagement is natuurlijk het Engelse woord voor verloving en in de marketingwereld wilt het eigenlijk zeggen in hoeverre een volger ook echt betrokken bij jou is. Korter door de bocht: aan een volger die niet liked of reageert heb je niets. Als je 1000 volgers hebt en hiervan reageren maar 5 mensen dan heb je een erg laag engagement. Je kunt je engagement berekenen door middel van het IPM, een formule die je interactie per 1000 fans berekend, gezien over de laatste 30 dagen. De formule is; ((reacties + likes)/posts))/volgers=IPM.

Volg mij op instagram!! ⇓

https://www.instagram.com/lindseybeljaars/

Uiteraard zijn er nog veel meer woorden die ik aan deze begrippenlijst van Instagram kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan instagram guides, stories, reels, IGTV en ga zo maar door. Vond jij dit nou leuk en vooral heel erg handig om te lezen en wil je dat ik een tweede deel maak? Laat dit dan even weten in de reacties/comments hieronder!

Vond jij dit interessant om te lezen? Lees ook het artikel ‘Zo krijg je meer volgers op Instagram

Welk woord in deze Begrippenlijst van instagram kende jij nog niet?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen: