fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Zo krijg je meer volgers op instagram

Zo krijg je meer volgers op instagram

Instagram is, met stipt op nummer één, mijn favoriete Social Media kanaal. Ik vind het super leuk om er een middagje op uit te gaan om content te shooten voor instagram. Op dit moment heb ik 11500 volgers en in dit artikel vertel ik je hoe je meer volgers kunt krijgen op Instagram. Benieuwd naar mijn tips? Zo krijg je meer volgers op instagram! Lees nu mee.

View this post on Instagram

Spring is in the air ??

A post shared by Lindsey | lindseybeljaars.nl (@lindseybeljaars) on

 

Zo krijg je meer volgers op instagram

1. Aantrekkelijke bio

Bij het ontdekken van een nieuw instagram account kijk ik in eerste instantie altijd naar de bio van diegene. De bio is het stukje tekst op je profiel waarin je iets kunt vertellen over jezelf. Hierin wordt (als het goed is) meteen duidelijk wie je bent en wat je doet. Dit is uiteraard dan ook tevens direct de informatie die een potentiële volger kan triggeren om op de blauwe ‘volg’- button te klikken. Uiteraard is het hierbij ook erg belangrijk dat je account op openbaar staat!

2. Matching feed

Content is King! Ik merk aan mijzelf dat ik vooral snel op de ‘volg’ button klik bij profielen waarbij de feed me enorm aanspreekt. Vaak zijn dit de profielen die een matchende feed hebben door één filter te gebruiken over elke foto (Dit doe ik zelf ook). Ik vind instagram een heerlijk social media kanaal om inspiratie op te doen. Door een tijdlijn scrollen vol prachtige content vind ik gewoon echt super tof.

3. Regelmatig posten

Om gezien te worden moet je uiteraard nieuwe content posten. Nu is ‘regelmatig posten’ misschien een vaag begrip. Wat is regelmatig? Hier heb ik niet het specifieke antwoord op aangezien je hier, voor je zelf, een fijne balans in moet vinden. Een overdaad aan posten is niet goed en ‘posten om te posten’ is ook niet goed. Zorg voor kwaliteit in plaats van kwantiteit! Voor het posten kun je overigens ook een klein stukje doelgroeponderzoek doen. Wanneer is jouw doelgroep het meest actief? Post dan de foto om ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk door zoveel mogelijk mensen wordt gezien.

4. (Relevante hashtags)

Hashtags zijn zoektermen en zorgen er dus voor dat jouw foto wordt gevonden op het moment dat de zoekterm wordt gebruikt die jij aan je foto hebt gehangen. Het zijn de woorden die worden aangeduid met een ‘#’ en hierdoor worden ze blauw en aanklikbaar op instagram. Wat slim is om te doen is om onderzoek te doen naar welke zoekwoorden er in jouw niche veel worden gebruikt. Probeer hierbij niet te gaan voor de hashtags die het meest worden gebruikt aangezien dit ervoor zorgt dat jouw foto verdwijnt tussen alle andere foto’s met diezelfde hashtags. In plaats daarvan kun je dus beter gaan voor hashtags die wellicht iets minder vaak worden gebruikt.

Lees meer over Hashtags gebruiken op instagram.

5. Instastories

Is je feed perfect en helemaal matchy matchy? Tof, maar vergeet ook niet jezelf te blijven. Je kunt instastories gebruiken als middel om jezelf net even van een andere kant te laten zien. Wellicht juist net even wat minder perfect of wellicht juist grappig? Stories zijn filmpjes die 24h in ‘je verhaal’ blijven staan en daarnaast kun je ze ook uitlichten bij een hoogtepunt waardoor ze zichtbaar blijven. Wil je meer weergaven op je stories? Gebruik dan altijd hashtags, tags en een locatie om het bereik van je stories te vergroten.

Lees hier meer over het algoritme van Instagram verslaan.
Zo krijg je meer volgers op instagram! Dit zijn mijn 5 tips.
Heb jij instagram? Zou ja, wat is je account? Laat het me weten in de comments zodat ik een kijkje kan nemen! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bewaar dit artikel via Pinterest ↓

Delen: