fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Zo voel jij je iedere dag fit

Zo voel jij je iedere dag fit

Blue Monday is achter de rug, maar voel jij je nog steeds alles behalve fit en actief? Ik herken je gevoel. Eind 2020 had ik er namelijk zelf ook last van. Zodra ik thuis kwam uit het werk had ik niet eens de kracht om te koken. Laat staan om ’s avonds nog wat aan beweging te doen en fanatiek aan de slag te gaan met mijn blog. Ik kon het gewoon echt niet opbrengen! Toch heb ik mijzelf uit deze dip getrokken en wil mijn tips graag met je delen. Zo voel jij je iedere dag fit! Let’s go! 

Zo voel jij je iedere dag fit

Inmiddels heb ik de smaak helemaal te pakken. Ik voel mij weer heerlijk fit en actief en heb energie voor tien. Dat is echt zo’n heerlijk gevoel en ik hoop dit het hele jaar vast te kunnen houden. In mijn dipje heb ik op drie punten een verandering doorgevoerd en ik ga je vertellen welke.

Vitamines slikken

Als er één ding belangrijk is tijdens deze coronacrisis dan is het wel fit zijn. Zorgen dat je gezond bent, je fit voelt en je immuunsysteem in orde is. Tijdens mijn dipje was ik geneigd om ongezond te eten en ik deed dit dan ook regelmatig. In de avond nog even lekker wat snacken om vervolgens met een ontevreden en vol gevoel naar bed te gaan. Het was tijd om dit te veranderen. Samen met mijn vriend ben ik weer heerlijk gezond gaan eten en in de avond gestopt met snacken. Geloof me, dit zorgt er al enorm voor dat je je beter gaat voelen! Daarnaast ben ik ook vitamines gaan slikken waaronder B12. Bij een tekort aan B12 komt onder andere vermoeidheid, lusteloosheid en een verminderde weerstand om de hoek kijken. Uiteraard zit dit ook zeker in je voeding maar ik besloot het aanvullend in te nemen via een supplement. Ik hoor je denken, waar zit vitamine b12 in? Alleen in dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren. Vitamine B12 wordt dan ook veel geslikt door vegetariërs en veganisten.

Ik heb zelf de Cyanocobalamine 1.000 tabletten. In één doosje zitten 60 zuigtabletten met bosbessensmaak die je 1x per dag onder je tong laat smelten. Zelf pak ik er iedere ochtend eentje. Deze vitamine b12 kopen kun je uiteraard gewoon online!

Wandelen zodra je inkakt

Ken je dat inkak moment na het eten? Ik heb hier zo ongelofelijk last van! Zodra ik klaar ben met koken en eten stort ik gewoon echt in. Ik heb dan echt geen puf meer om de keuken nog op te ruimen laat staan de rest van de avond überhaupt nog nuttig te wezen. Ik heb gemerkt dat het mij helpt om te wandelen zodra je inkakt. Dus nee, je gaat niet eerst heel even op de bank zitten. Na het eten ruim je direct de keuken op en tref je je jas aan. Naar buiten en even heerlijk een frisse neus halen! Al is het maar een rondje van een kwartier, geloof me, het doet je goed. Zodra je thuiskomt van jouw wandeling voel je je een stuk beter, fitter en actiever en kun je er weer tegenaan voor de avond!

Drink voldoende water

Dit is eerlijk gezegd overal goed voor. Niet alleen om je fitter te voelen maar zeker ook voor je lichaam zelf! We weten natuurlijk allemaal dat we 2 liter water per dag moeten drinken maar bij mij lukt dit zeker niet iedere dag. In de winter zeker niet aangezien ik dan voornamelijk koffie en thee drink. Een tip voor mijzelf is dat ik, tijdens het werk op kantoor, een flinke kan water op mijn bureau zet. Vaak maak ik dit extra lekker met bijvoorbeeld munt en citroen of juist rood fruit. Doordat deze waterkan op je bureau staat drink je gedurende de dag steeds meer en red je eigenlijk die 2 liter prima. Wist je overigens dat dit ook mega goed is voor je huid? Oh en voor je hersenen? Deze staan voor 90% uit vocht en bij een tekort aan vocht kun je last krijgen van een verminderd denk- en concentratievermogen. Dit zorgt er dan weer voor dat je je minder fit voelt!

Een extra bijkomend voordeel is dat je vaker naar de toilet moet en je dus weer wat meer beweging krijgt op een dag!

Allemaal win-win situaties!

Slik jij iedere dag een voedingssupplement?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking met B12.

Delen: