fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

3 Tips om Blue Monday te overleven

3 Tips om Blue Monday te overleven

Jep, het is weer zover, het is vandaag officieel Blue Monday. Een dag die bedacht is door een Britse psycholoog die, na het uitrekenen met een wetenschappelijke formule, ontdekte dat mensen op de derde dag van januari het minst gelukkig zouden zijn. Vandaag dus, blue monday, maandag 18 januari. In dit artikel geef ik je 3 tips om Blue Monday te overleven. Lees je mee?

3 Tips om Blue Monday te overleven

Eerlijk gezegd merk ik persoonlijk nooit zoveel van Blue Monday. Ik heb mijzelf er nooit op betrapt dat ik mij op deze dag een stuk minder gelukkig voel. Toch schijnt het statistisch gezien dus wel zo te zijn. Redenen kunnen zijn dat je geldzorgen hebt door de dure decembermaand of een dipje hebt en het moeilijk vind om je goede voornemers vol te houden. Of natuurlijk door de strenge maatregelen die, zoals we in de persconferentie hebben gehoord, weer met drie weken zijn verlengd. Wellicht voel jij je precies vandaag niet minder gelukkig maar kun je deze tips gebruiken voor de dag dat het wel het geval is.

Bingewatch de hele avond feel good movies

Ben je vandaag gewoon de hele dag aan het werk maar heb je, eenmaal thuis, echt nergens zin in? Bingewatch de hele avond feel good movies! Desnoods met een take-away diner van jouw favoriete restaurant, want kan jou het schelen? Gelukkig staan Videoland en Netflix vol met films die zich hier perfect voor lenen maar uiteraard geef ik je een aantal fijne suggesties:

  • Wine Country (Netflix) een flinke dosis humer en flink wat glaasjes wijn. Schenk er zelf ook lekker eentje in!
  • Someone Great (Netflix)met de actrice die ook Jane the Virgin speelt
  • Bridesmaids (Videoland) een heerlijke comedy over twee hartsvriendinnen
  • Harry & Meghan: A royal romance (Videoland)uiteraard hèt liefdesverhaal van de twee royals

Natuurlijk zijn er nog véél meer feel good movies te vinden op Netflix en Videoland, maar deze vier schieten mij nu even snel te binnen.

Klets even lekker bij met een vriendin 

Geen zin in een film? Klets dan even heerlijk bij met een vriendin. Uiteraard kan dit, geheel coronaproof, lekker via facetime. Kies een vriendin waar je echt je ei bij kwijt kunt en waar je ook bij terecht kunt voor wat geklaag en gezeur. Even lekker heerlijk alles van je af kletsen! Je zult merken dat de avond voorbij vliegt en dat je je een stuk opgeluchter voelt op het moment dat je het gesprek afrondt.

Ga wat eerder naar bed 

Aangezien dit toch al een *&^ dag is, is het tijd om daar wat eerder dan normaal een einde aan te maken. Neem een heerlijke ontspannen douche en ga gewoon lekker wat eerder naar bed dan normaal. Je kunt dan wat extra nachtrust pakken en hierdoor zal je hoogstwaarschijnlijk een stuk meer uitgerust wakker worden dinsdagochtend.

Succes vandaag met het overleven van Blue Monday. You can do it! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

 

Bewaar dit artikel via Pinterest ↓

Delen: